ANNONS

På lördag ställer Stora Stöten Run åter till buds en löparfest i miljöerna kring Falu gruva. “Vi ser fram emot att arrangera efter att restriktionerna förändrats, och därtill med ett nytt koncept”, berättar Lars Mattsson, en av tävlingsledarna.
Foto: Dreamstime

Stora Stöten-lopp i nyhetstung och snabbfotad comeback

FALUN. Det av starka världsarvstraditioner och spektakulär miljö inramade loppet Stora Stöten Run är tillbaka. På lördag, den 7 augusti, gör konditionsfesten storstilad comeback efter fjolårets pandemipaus. – I år blir det inget Swimrun, utan vi har valt att helt fokusera på löploppet, förklarar tävlingsledningens Lars Mattsson.

Pandemin har krävt 2020 och 2021 på en mängd inställda aktiviteter, och Stora Stöten Run samt Stora Stöten Swimrun var två av fjolårets pausade tillställningar.

Nu är man åter på väg mot startlinjen för att kicka i gång ett uppskattat evenemang med såväl elit- som motionsfokus.
I år är det emellertid blott löpning som står på agendan, och man passar då även på att presentera flertalet nyheter i ett snabbfotat koncept.
Lars Mattsson, aktiv i tävlingsledning och arrangerande OK Kåre, berättar.
– Vi har totalt tre banor, varav en kortare som är ny för i år. Dessutom nya bansträckningar med mer stiglöpning.

Han fortsätter och framhåller stor entusiasm över att åter kunna presentera ett spännande och välstrukturerat upplägg för både motionär och tävlingstaggad.
– Vi ser fram emot att arrangera efter att restriktionerna förändrats, och därtill med ett nytt koncept.
– I år blir det inget Swimrun, utan vi har valt att helt fokusera på löploppet. Start och mål är nu förlagt till gruvan och bansträckningen är något förändrad för att optimera löpkänslan.

Lars Mattsson konstaterar i nuläget fantastiska förutsättningar för en fartfylld och svettig högtid i kulturkantad kontext.

Nämnda bansträckning gör anspråk på följande kilometerantal:
▪ 22,7
▪ 13,6
7,9 (ny för i år)

För varje bana finns motionsklass och tävlingsklass.

Anmälan och mer information hittas på storastotenrun.se

Facebook

ANNONS

ANNONS