ANNONS

Lycklig segertrio efter den dramatiska finalen på Mantorp Park. Här flankeras teamchefen Tobias Johansson av förarna Emil Skärås och Hans Holmlund.
Foto: Racefoto

Stor dramatik när Holmlund och Skärås vann mästerskapet

AVESTA z Nu kan Hans Holmlund och Emil Skärås titulera sig mästare. Teamet från Toyota Gazoo Racins Sweden säkrade segern på Mantorp Park. – Helt galet! säger Holmlund i ett pressmeddelande.

Nytt märke, bil, team och förarduo. Det var vad GT4 Scandinavia fick när Toyota Gazoo Racing Sweden debuterade i somras.
Nu har serien fått nya mästare också. I en dramatisk och händelserik final på Mantorp Park körde nämligen Hans Holmlund och Emil Skärås hem GT4-titeln till Toyota.
– Vilken dag, vilken dag! jublade en lättad och mycket lycklig Holmlund efteråt.
Teamet kom till Östergötland och den fjärde och sista deltävlingen i GT4 Scandinavia för att säkra guldet. Men det blev en lång och mödosam resa mot den efterlängtade titeln, en resa full av känslor.

Kvalet blev misslyckat, men sedan gick det bättre.
– Vi gjorde ett jättedåligt kval så jag var ärligt talat inte så optimistisk inför racen, medgav Holmlund efteråt.
En sjätteplats för Skärås och åttondeplats för Holmlund i kvalomgångarna gav samma startpositioner i racen.
– Det var ett jobbigt kval, inte alls som vi hade tänkt oss. Inför racen byggde vi om bilen, gjorde den mjukare för att få bättre fäste i blötan, berättar teamchefen Tobias Johansson.

Toyota Gazzo Racing Racing Sweden lyckades redan under sin första säsong vinna GT4 Scandinavia. Förarna som styrde teamets Toyota GR Supra GT4 till segern var Hans Holmlund och Emil Skärås. Foto: Racefoto

Arbetet under tältduken i depån gav resultat och efter en hel dramatik på flera sätt kunde Holmlund vinna heatet
– Första racet förstod vi knappt själva hur vi kunde vinna, erkände Tobias Johansson och hänvisade till både tajming och tur.
I andra heatet blev det en fjärdeplats samtidigt som främste konkurrenten blev tvåa. Det räckte för att säkra mästerskapstiteln.
Glädjen efter att titeln var säkrad gick inte att ta miste på. Direkt efter målgång jublade satsningens initiativtagare Hans Holmlund:
– Jag är lättad och fantastisk glad för hela teamet, Toyota, alla som varit med på den här resan. Jag är helt lyrisk, säger han i pressmeddelandet.
Sedan tillade han med tanke på vilken otroligt dramatisk final det blev:
– Helt galet!

Teamchefen Tobias Johansson var mer samlad, men minst lika lycklig. Med sitt team Brovallen Design har han drivit bilar i svensk elitracing i 22 år. Det här var första mästerskapsguldet sedan han själv vann privatcupen i STCC 2008.
– Det var på tiden. Vi har kämpat hårt länge, men i år har vi gjort det rätt. Vi har tränat mest av alla, och tränar man mycket har man mer tur. Så enkelt är det, sa en påtagligt belåten Johansson.

Slutställning GT4 Scandinavia, PRO/AM.
1) Emil Skärås/Hans Holmlund, TOYOTA GAZOO Racing Sweden, 145 poäng.
2) Daniel Roos/Erik Behrens, Alfab Racing, 138.
3) Magnus Gustavsen, J-Tech, 97.

Facebook

ANNONS

ANNONS