ANNONS

Stonecake 30-årsjubilerar med livestream konsert.
Foto: Stonecakepressbild

Stonecake firar 30 år med livestream

BORLÄNGE. 30 år efter succén med hiten Tuesday Afternoon firar nu Stonecake med en exklusiv livestream.

Låten snurrade flitigt i radion under hösten 1991 och nådde tredjeplatsen på Trackslistan. Efter ett uppträdande i tv-programmet Dabrowski fick bandet sitt genombrott.
Debutalbumet ”Under the biketree” stod färdigt att släppas till julen 1991 vilket kom, hördes och segrade.
Recensionerna var positiva med bland annat 4 av 5 plus av kvällstidningen Aftonbladet.
Med skivan och framgångarna följde turnéer och uppträdanden i radio och tv och de vann en Grammis som bästa nykomlingar för debutskivan. Juryns motivering löd: ”För det respektfulla och respektlösa utnyttjandet av välkända popklanger till en egen stentårta – grädde och granit” Stonecake var inte bara ett svenskt popband.
Borlängebördiga journalisten Per Bjurman beskrev det som bland annat kryddat med Led Zeppelin, Cream, Queen och Sex Pistols – Dalarnas nya supergrupp.

I år är det alltså 30 år sedan bandet debuterade med Tuesday Afternoon och fullängdaren Under the bike tree (Wire records-91). Det vill bandets medlemmar Tommy Liljegren, Marcus Källström och Klas Hägglund fira med en livestream på långfredagen.
Det blir en timmeslång spelning med tonvikt på debuten.
Livestream-showen distribueras av JH showbiz och kan ses av allmänheten via deras hemsidan klockan 19.00 på Facebook på långfredagen.

Facebook

ANNONS

ANNONS