Ralph Carlsson och Gustav Levin spelar i årets första Riksteaterföreställning som besöker Säter.
Foto: Mats Bäcker

”Stolarna vid havet” spelas i Säter

SÄTER. Dagen efter premiären kommer föreställningen ”Stolarna vid havet” spelas i Säter. Komedin är skriven av Adde Malmberg och handlar om politik och vänskap. Föreställningen beskrivs som ”En varm komedi om meningsskiljaktigheter och likheter där vi kanske inte visste att de fanns”.

Kommunens kultursekreterare Karin G Hästö tycker att det känns helt rätt att börja året med en komedi om politik av Adde Malmberg.
– Vi behöver verkligen skratta nu! Det kommer att bli mycket igenkänning och härliga skratt med de två kända skådespelarna Ralph Carlsson och Gustav Levin, tror Karin.
Föreställningen handlar om Allan och Rutger som tycker olika om precis allt. Trots detta uppstår ett slags vänskap mellan dem och påfallande ofta tycker de ändå samma sak. När Rutger inte dyker upp i sin solstol för att se ut över havet och smågnabbas som vanlig tror Allan att han inte duger. Men det visar sig att Rutger är sjuk och efter ett tag är han borta för alltid.
– Det vore roligt ifall vänner med olika politisk åskådning ser föreställningen tillsammans, uppmanar Karin G Hästö
”Stolarna vid havet” är årets första föreställning från Riksteatern och har premiär i Surahammar den 14 januari. Dagen efter är det dags för Säter att få uppleva densamma. Föreställningen ges i danssalongen, vilket betyder att antalet biljetter är begränsat. Säters kommuns kulturenhet är arrangör.

Regissör Adde Malmberg är komiker, skådespelare och regissör.
Har över 30 års erfarenhet från scen och tv. Senast aktuell på Riksteatern med ”Man får väl ställa upp”, ”Pang i bygget” på Fredriksdalsteatern, ”Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse och Tage” på Cirkus i Stockholm.
Allan spelas av Ralph Carlsson, känd från ”Mitt liv som hund”, ”Fucking Åmål” och ”Solsidan”.
Rutger spelas av Gustav Levin känd från tv-serien ”Träpatronerna”, Lars Molins ”Tre kärlekar” och ”Skärgårdsdoktorn”.

Delar av turnén:
14 januari: Folkets hus, Virsbo.
15 januari: Folkets hus,Säter.
16 januari: Folkets hus, Hofors.
26 oktober: Blackbox, Borlänge.
27 oktober: Forum, Horndal.
6 november: Folkets hus, Fagersta.
8 november: Gävle Teater.

Facebook

Populärt på webben