Semifinalserien mellan IBF Faluns herrar och Kalmarsund är i nuläget pausad på grund av covidsmitta i båda lagen. “De närmaste dagarna ska ett beslut fattas”, säger SSL-ordföranden Krister Kalte apropå besked gällande fortsättningen.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

SSL-bas om semifinalen Falun–Kalmarsund

FALUN. Den tills vidare pausade semifinalserien mellan IBF Falun och FBC Kalmarsund är nu föremål för intensiva diskussioner. – De närmaste dagarna beslutas hur fortsättningen ser ut, säger Svenska Superligans ordförande Krister Kalte till Annonsbladet.

Beskedet att såväl IBF Faluns herrar och semifinalmotståndarna FBC Kalmarsund har drabbats av coronasmitta i trupperna slog under torsdagen ned som en bomb i landets innebandykretsar.

I detta nu är det enligt personer på händelsernas insida ännu oklart rörande när och hur det hela ska avgöras.
De båda föreningarnas möte med Svensk Innebandy klargjorde under torsdagen faktumet att matchserien tills vidare skjuts upp.
Klubbarna, ligan och förbundet för nu dialog för att nå en lösning på det såväl hälsorelaterade som sportsliga dilemmat.

Krister Kalte, ordförande för Svenska Superligan, har följande lägesrapport när Annonsbladet strax efter lunch under fredagen får en kommentar om den svårhanterliga situationen.
– Ambitionen har från samtliga parter varit att det ska få avgöras på planen.
– Vi jobbar på det, det finns flertalet praktiska omständigheter som exempelvis tv-tablå och dylikt att också ta hänsyn till. Det är en komplex fråga, utvecklar han.

När kan besked väntas hur fortsättningen ser ut för Falun och Kalmarsund?
– Kan i nuläget inte säga exakt, men det får ju inte ta för lång tid. De närmaste dagarna ska ett beslut fattas, säger Krister Kalte.

IBF Falun leder den nu pausade semifinalserien med 3-1 i matcher.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS