ANNONS

Sophia Andersson är platschef på Actic i Säter där det även i år kommer att hållas Spin of Hope, för att samla in pengar till Barncancerfonden. Detta sker lördagen den 20 november och anmälan görs via Barncancerfonden.
Foto: Pär Sönnert

Spinning till förmån för Barncancerfonden: “Vi vill göra något meningsfullt”

SÄTER Även i år körs Spin of Hope på Actic i Säter. Detta sker den 20 november och målet är att de spinningcyklande motionärerna ska samla in 6 000 kronor till Barncancerfonden. “Vi hoppas att det blir ett stort intresse i år”, säger Sophia Andersson, platschef på Actic i Säter.

Sedan flera år tillbaka bedrivs det gym i den gamla Yxfabriken i Säter. Först i form av Må Bättre och sedan några år som Actic, efter att kedjan köpt upp merparten av Må Bättre. I november tränas det för ett extra ädelt ändamål i lokalerna.
– Vi kommer att köra Spin of Hope även i år. Det är ett spinningpass där deltagarna betalar en anmälningsavgift till Barncancerfonden. Anledningen till att vi genomför Spin of Hope är för att vi vill göra något meningsfullt i samband med träning och bidra till den livsviktiga forskningen, berättar Sophia Andersson.

Actic håller till i den gamla Yxfabriken i Säter, där Må Bättre tidigare fanns. Foto: Pär Sönnert

Lördagen den 20 november hålls tre pass, vid klockan 8.00, 9.00 och 10.00.
– Vi har plats för tio deltagare per pass och det är instruktörer med på varje pass. Vanligen så bokar man pass i vår app men till dessa specialpass får man anmäla sig via Barncancerfondens hemsida. Då får man även välja vilken summa man vill betala som anmälningsavgift. Målet är att vi ska samla ihop 6 000 kronor, säger Sophia Andersson.

Har många anmält sig redan?
– Ja, det är några, men det är inte fullt ännu. I fjol var intresset lägre än vanligt, på grund av pandemin, men i år hoppas vi på att det blir stort intresse, säger Sophia Andersson.

Sophia Andersson är platschef på Actic i Säter. Foto: Pär Sönnert

Hur har ni påverkats under pandemin?
– Ett tag var vi ju tvungna att begränsa hur många som fick vistas i lokalen samtidigt, men det var uppskattat av våra medlemmar att vi inte stängde helt. Nu märker vi av en ökning, det är nog många som har suttit hemma mycket som vill komma i gång med träningen igen. Vanligtvis så är det många som vill börja träna i januari och under hösten men den här hösten är ökningen större än vanligt, säger Sophia Andersson.

Fakta om barncancer:
• Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige.
• Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern 1-14 år.
• 85 procent av barnen överlever men det varierar mycket mellan de olika cancerformerna.
• 7 av 10 barn som överlever cancer får komplikationer senare i livet, till exempel hjärntrötthet och infertilitet.
• Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.
Källa: Barncancerfonden

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 46, 2021

Facebook

ANNONS

ANNONS