Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
EXTRAMATERIAL

Speltips: Så använder du odds på bästa sätt

När det kommer till att betta så är det avgörande att du förstår hur du använder odds på bästa sätt. Odds är en central del när det kommer till sportbetting och det är viktigt att du vet hur odds fungerar så att du kan fatta informerade beslut. Det finns också oddsbonusar som kan hjälpa till att öka dina chanser när du bettar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren bettare så bör du hålla dig uppdaterad om odds och oddsbonusar. I denna artikel kommer du kunna lära dig hur du använder oddsbonusar hos Sportal.se och hur du hittar de bästa oddsen. Fortsätt att läsa för att hänga med in i världen av betting.

Förstå konceptet sannolikhet och odds
Genom att förstå konceptet sannolikhet och odds kommer du att kunna göra bättre satsningar när du placerar dina vad. Odds representerar sannolikheten att en specifik händelse ska inträffa, som utfallet i en match. Oddsen kan tala om vilket lag som kommer att vinna i en fotbollsmatch och visar även på hur mycket du kommer vinna om dina bets är lyckade. Genom att multiplicera din insats med oddsen kan du räkna ut hur mycket du kommer att vinna. Ju lägre oddsen är, desto högre är sannolikheten att händelsen kommer att inträffa. Höga odds visar en lägre sannolikhet.

Odds skrivs på olika sätt beroende på vart i världen du befinner dig. Decimalodds är det vanligaste i Europa och det uttrycks som ett decimaltal som till exempel 2.50. För att räkna ut hur mycket du får i vinst, om dina bets är lyckade, så multiplicerar du din insats med decimalodds. Om du satsat 100 kr på oddsen 2.50 så kommer du totalt vinna 250 kr.

Odds kan också skrivas som bråkodds eller amerikanska odds. Bråkodds används ofta i Storbritannien och skrivs i bråktal som 5/2. Den första siffran visar hur mycket du kan vinna och den andra siffran visar din insats. Amerikanska odds kan vara positiva eller negativa till exempel +200 eller -150.

Använd odds på bästa sätt
Nu när du har fått en grundläggande förståelse för odds, är det dags att jämföra odds för att hitta de bästa. Genom att undersöka odds från olika spelbolag kan du hitta de bästa oddsen för de matcher som du ska betta på. Ett enkelt och smidigt sätt att jämföra odds på är att ta hjälp av en webbplats som Sportal som jämför odds från olika spelbolag. Dessa verktyg kan spara dig tid genom att du får all information samlad på ett och samma ställe. Där kan du få en snabb överblick över de bästa oddsen för specifika matcher eller evenemang.

Oddsen brukar se ut på ungefär samma sätt mellan spelbolagen, men små skillnader kan betyda stora skillnader när det gäller utbetalning av vinster. Därför är det alltid bra att jämföra odds innan du väljer spelbolag. Oddsen kan också ändras beroende på faktorer som kan påverka resultatet i matcherna som nyheter, skador och väder. Därför är det också viktigt att placera dina satsningar vid rätt tidpunkt.

Hos samma webbplatser som du jämför odds på, kan du även titta på vilket spelbolag som anses vara bäst. Du kan även få en överblick över svenska spelbolag och vad de kan erbjuda dig.

Så fungerar oddsbonusar
Oddsbonusar är ett vanligt sätt för spelbolag att locka nya kunder till deras webbplats. Bonusar kan i vissa fall ge dig extra värde att betta för, men det är viktigt att ha förståelse för hur bonusar fungerar. Det finns olika typer av bonusar men på svenska spelbolag så ges en bonus per spelare och i samband med registrering eller första insättning. Välkomstbonusar kan komma i olika former och se olika ut beroende på spelbolag. Det kan vara gratisspel, insättningsbonus, riskfria spel eller andra specifika oddsbonusar på sportbetting.

När du ska använda en bonus bör du alltid förstå villkoren för bonusen, då bonusar ofta kommer med omsättningskrav. Omsättningskravet innebär att du måste omsätta bonusen ett visst antal gånger innan du kan ta ut en vinst som gjorts med bonusen. Genom att förstå erbjudandet kan du göra ett informerat val om du vill använda bonusen eller ej. Precis som med spelbolag och odds, kan du också jämföra oddsbonusar.

Du kan jämföra bonusvillkoren, summan på bonusen och typ av bonus. Genom att göra en noggrann jämförelse av både spelbolag, bonusar och bästa odds, kan du enkelt hitta det spelbolag som passar dig bäst. Innan du jämför dessa faktorer kan du fungera ut vad som är viktigt för dig. Är det att få en sådan bra oddsbonus som möjligt? Eller vill du hitta bästa oddsen? Du kan också titta på andra saker som spelbolagets användarvänlighet, sektion för spel, snabba uttag och kvaliteten på kundsupporten.

När du ska betta bör du ha en god förståelse för hur du kan använda odds på bästa sätt för att öka dina eventuella vinster. Oddsbonusar kan också ge dig en fördel när du bettar men det är viktigt att du förstår deras villkor. Genom att jämföra odds, oddsbonusar och spelbolag kan du hitta en bra plattform för din sportbetting.

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!