Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Södra Dalarnas Sparbank verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Huvudkontoret ligger vid Hökartorget i centrala Hedemora. Nu kommer banken, tillsammans med Bergslagens Sparbank, att slås samman till Sparbanken Bergslagen AB. Detta sker i januari 2024.
Foto: Södra Dalarnas Sparbank

Sparbanker slås ihop och byter namn

AVESTA/HEDEMORA/SÄTER. Södra Dalarnas Sparbank, med verksamhet i Hedemora, Säter och Avesta kommuner, och Bergslagens Sparbank slås samman till Sparbanken Bergslagen AB i januari 2024.

Sparbanken Bergslagen AB kommer att ägas av Sparbanksstiftelsen Bergslagen och Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna med 50 procent vardera. Enligt bankernas pressmeddelande blir de Sveriges nionde största sparbank med en affärsvolym på drygt 40 miljarder och
63 000 kunder i sju kommuner. Sparbanken kommer finnas på sju kontor och ha 95 medarbetare. Bankerna kommer att finnas i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg, Storfors, Avesta, Hedemora och Säters kommun.
Fusionen är ett gemensamt beslut mellan sparbankerna om samgående på lika villkor.
– Med den nya banken skapar vi förutsättningar för långsiktig överlevnad och kan fortsätta vara en attraktiv och stabil lokal sparbank med närhet till våra kunder.

VD för nya banken blir Jonas Nyberg, som nu är VD i Södra Dalarnas Sparbank. Foto: Sara Flodin

Huvudfokus är att bidra till utveckling, välmående och värde för både kunder, medarbetare och den nya banken. Genom samgåendet kan sparbanken ännu bättre tillgodose kundernas behov och öka sina insatser till föreningar, samhälle och näringsliv genom sin samhällsnytta.
Vd för banken blir Jonas Nyberg, som nu är vd i Södra Dalarnas Sparbank, medan Cecilia Jeffner får rollen som arbetande styrelseordförande i Sparbanken Bergslagen AB. Transaktionen är villkorad av godkännanden från Finansinspektionen, vilka beräknas erhållas under slutet av 2023.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!