ANNONS

Byggpartners vice vd Helena Blom, kommunalrådet Leif Pettersson (S), LudvikaHem:s vd Ulf Rosenqvist och ordförande Sören Finnström tog tillsammans första spadtaget till det som ska bli 53 hyresrätter
Foto: Veronica Rigtorp

Spaden i jorden för nya centrala bostäder

LUDVIKA. Det var glada miner när det var dags för det första spadtaget för bostäderna som nu ska byggas vid Köpmansgatan.

Spadtaget som genomfördes av LudvikaHem:s vd Ulf Rosenqvist och ordförande Sören Finnström tillsammans med Byggpartners vice vd Helena Blom är startskottet för bygget samt Ludvika kommuns kommunalrådet Leif Pettersson (S).

– Vi börjar efter helgerna, förklarade LudvikaHem:s byggchef Jan Hedberg.
Byggnationerna på kvarteret Tjädern i centrala Ludvika beräknas ta 18 månader innan det står klart för inflyttning 2020.

Det kommunala bostadsbolaget LudvikaHem AB uppför med entreprenören Byggpartner en byggnad med sammanlagt 53 hyresrätter fördelade på ettor, tvåor, treor och fyror, mestadels tvåor. En byggnad om fyra respektive fem våningar till en kostnad beräknad till cirka 102 miljoner kronor.

Projektet innebär möjligheter för en ökad inflyttning till Ludvika där efterfrågan på bostäder de senaste åren ökat konstant.
Senaste större bygget för LudvikaHem var kvarteret Freja som byggdes 2012-15 och stod inflyttningsklart 2015.

Publicera i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 02 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS