ANNONS

Falu kommuns återkommande “Bästa sommaren” kirrar mängder av aktiviteter för barn och unga. Däribland sjö- och strandhäng, kanothajk, teater, broderi, dans, discgolf och mycket annat.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Späckat sommarprogram för Faluns barn och unga

FALUN. Sommarlovet är rivstartat av och med Faluns skollediga generationer. För dessa fixar kommunen också en volymstark agenda aktiviteter. Fart och fläkt, lugn och ro, högt och lågt – “Bästa sommaren” är framtagen för att tilltala mängder av barn och unga. – Alla kommunens aktiviteter är gratis men det finns föreningsaktiviteter som kostar en liten slant. Till vissa aktiviteter krävs också en föranmälan, säger Cecilia Larsson som är kreativ coach och lovsamordnare.

Sommarlediga barn och ungdomar i Falun behöver om så önskas inte gå sysslolösa under årets varmaste tid.
Falu kommun har på numera sedvanligt manér kokat ihop en minst sagt mustig mix av somriga aktiviteter under namnet ”Bästa sommaren”.
Cecilia Larsson, kreativ coach och lovsamordnare vid kommunens kultur- och fritidsförvaltning, meddelar positiva vibbar och nyheter sommaren till ära.
– Det är kul att vi har fått ihop så många bra aktiviteter inom en massa kreativa och äventyrliga områden. Nytt för i år är bland annat “Kulturskolan – sommar”.

Kulturskolans sommarsatsning erbjuder aktiviteter framröstade av just Faluns barn och unga som också lämnat idéer och förslag på dessa roligheter.
Detta resulterar i att vecka 25–27 ståtar med bland annat följande sysselsättningar:
▪ Graffiti
▪ Cirkus
▪ Film
▪ Dans
▪ Musik
▪ Skulptur
▪ Slöjd

Dessutom är många av dessa öppet för drop-in, vilket således möjliggör spontan anslutning.
“Bästa sommaren” tillhandahåller även ett i övrigt generöst tilltaget program som frestar med tilldragelser både inomhus och utomhus.
Sommarlovsfirare kan välja och vraka mellan sjö- och strandhäng, kanothajk, teater, broderi, dans, djurhäng, discgolf, kanotslalom, “Läsa äger”, judo och mycket mer, hälsar Falu kommun i ett i dubbel bemärkelse lovande pressmeddelande.
Hela sommarkalendern och ytterligare information står att beskåda på kommunens hemsida.

Cecilia Larsson kommenterar:
– I “Bästa sommaren” är alla kommunens aktiviteter gratis, men det finns föreningsaktiviteter som kostar en liten slant. Till vissa aktiviteter krävs också en föranmälan.

Hon avrundar med goda vitsord i de många lokala arrangörernas riktning.
– Tidigare år har satsningen till stor del varit finansierad av statliga medel, men så är inte fallet i år. Trots det kan vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för våra barn och unga.
– Kommunen och Kopparstaden har tillsammans med alla föreningar gjort ett jättejobb.

Facebook

ANNONS

ANNONS