Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Summer camp. Säter
Ungdomskonsulenten Per Eriksson laddar för ännu en upplaga av Summer camp, i början av sommarlovet. Navet blir Ungdomens hus, vid Klockarskolan i Säter, och programmet är späckat även i år. “Ungdomarna får gärna komma med egna idéer på fler aktiviteter”, säger Per Eriksson.
Foto: Pär Sönnert

Späckat program för lovlediga ungdomar

SÄTER. Nu inleds sommarlovet och då arrangeras Summer camp och Summer fun junior i Säters kommun. Sommarlovslediga barn och ungdomar har massor av aktiviteter att välja på, under ett par veckor. – Vi har kört det här konceptet i flera år nu och det har varit lyckosamt, säger Per Eriksson, ungdomskonsulent i Säters kommun.

Även i år erbjuder Säters kommun kostnadsfria aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar. Summer camp riktar sig till ungdomar som har slutat årskurs 6-9, inleds måndagen den 17 juni och pågår måndag-fredag under veckorna 25, 26 och 27, med undantag för midsommarafton (den 21 juni) då det inte hålls några aktiviteter.
– Något nytt för i år är att vi har kvällsöppet på Ungdomens hus fram till klockan 20.00 varje dag, förutom fredagar samt torsdagen före midsommarafton. Tidigare har vi ”bara” haft kvällsöppet två kvällar i veckan men nu blir det fler, säger Per Eriksson.

Han betonar att det går att hänga på Ungdomens hus under alla dagarna.
– Vi har personal på plats där hela dagarna så om ungdomarna inte vill göra dagens aktiviteter går det utmärkt att hänga på Ungdomens hus i stället. Många aktiviteter riktar sig mot föreningarna som finns i kommunen och sedan har vi våra ”vanliga” aktiviteter här i Ungdomens hus, säger Per Eriksson.
Har ni mycket nytt på själva programmet?
– Två gånger i veckan ska vi åka till Lokalen i Säter, som öppnade i vintras, och testar det som finns där. Tidigare år har vi åkt till bland annat ICE i Borlänge men nu håller vi oss i Säter. Vi har tillgång till två minibussar så att vi kan skjutsa ungdomarna till bland annat padel eller golf. Och det behövs inga förkunskaper alls, betonar Per Eriksson.
Hur många feriearbetare jobbar med Summer camp i år?
– Tolv sommarjobbande ungdomar, som har gått ut nian, första eller andra året på gymnasiet är med som ledare. Och så har vi sex vuxna som är med hela tiden.

Summer camp. Säter
“Fyra feriearbetande ungdomar kommer att jobba med Summer fun junior, tillsammans med en vuxen handledare”, säger Emilie Andersson, fritidssamordnare i Säters kommun.

Summer fun junior är till för de något yngre barnen, mellan 6 och 12 år. Arrangemanget hålls först 18-20 juni och sedan hela vecka 26 (24-28 juni). Platserna alternerar mellan Slättgärdet i Gustafs, Säterdalen i Säter och multisportarenan i Stora Skedvi kyrkby.
– Vi åker runt med olika grejer från Fritidsbanken och så hyr vi in några uppblåsbara saker. Något som är nytt för i år är att vi håller en tipspromenad varje dag med priser, så länge lagret med priserna räcker, säger fritidssamordnaren Emilie Andersson, som även betonar att yngre barn ska ha en ansvarig vuxen på plats under hela tiden.

Fotnot: Hela programmet, med tider och all annan information, för både Summer camp och Summer fun junior finns på Säters kommuns hemsida, www.sater.se

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!