ANNONS

På lördag är det dags för ännu en upplaga av populära gratisfestivalen Granny Goes Street, som i år lockar med såväl lokala förmågor som superstjärnor. Maxida Märak och Imenella är två artisterna som kommer.
Foto: Beata Cervin och Pressbild

Sommarens sista festival stjärnspäckad

FALUN. Lördag 7 september är det dags för Granny Goes Street i Falun. I en både bred och tillspetsad lineup märks bland annat Molly Sandén, Fricky, Albin Lee Meldau och Lisa Ajax.

Artistuppbådet frestar också med namn som Maxida Märak, som spelar på den drogfria efterfesten, och PRessbnild på den officiella efterfesten.
– Två mycket starka kvinnliga akter. Bägge är väldigt stora just nu och vi är väldigt stolta att ha dom i Falun under Granny Goes Street, säger Per Staffas, evenemangssamordnare vid Falu Kommun.

Att festivalen lyckats locka en storstjärna som Molly Sandén beskrivs i idel glada termer.

– Det känns nästan otroligt att Molly nu kommer till Falun, när hon är så populär. För oss är det här en jättebokning, säger Per Staffas i en kommuniké från den populära gratisfestivalen.

Förra året testade man med att avsluta festivalen utomhus klockan 21 för att sedan fortsätta inne på Kulturhuset tio14 med drogfri efterfest och även officiell efterfest på Falun Bowling & Krog. Då det slog så väl ut har man valt att köra på samma koncept i år.
– För att komma in på Kulturhus tio14 krävs att man blåser grönt i alkotest. Förra året blev det fullsatt med 450 nyktra ungdomar inne, berättar Per Staffas.
Den drogfria efterfesten görs i år i samarbete med Falu Kommuns fritidsledare och UNF.
Även Falun Bowling & Krog fick fullsatt med nattklubb och liveakt på scenen förra året och är såklart med även i år.

Maxida Märak är en samtida tongivande artist som producerar hiphop på ett nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Tidigare har hon släppt en rad singlar och två Ep:s. På fredag, den 6 september, frigör hon sitt debutalbum “Utopi”. Dessutom fylls agendan av turnéliv.
– Det känns fantastiskt. Jag trivs mycket bättre på resande fot än att vara stillasittande, och min favoritdel i det här yrket är just livebiten. Extra kul känns det också för att vi ger oss ut med nytt material, som känns så viktigt att äntligen få kunna förmedla, säger Maxida Märak i ett pressmeddelande.

År 2019 har startat i en rasande fart för stjärnskottet Imenella som nu alltså ska avrunda Grannys goes street på den officiella efterfesten. Hon är prisad som Årets Nykomling på årets Grammisgala och har ett stort gäng succésinglar i bagaget som “Moves” och “Chagga” och strax innan jul släpptes tredje singeln “Fråga om mig” som har över 1,3 miljoner streams på Spotify. Nyligen släpptes också singeln ”Trophy” tillsammans med Madi Banja. Den 12 juni släpptes Imenellas debut-EP “Tro”.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 36 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS