ANNONS

Smedjebacksföretag blir del av verkstadskoncern

SMEDJEBACKEN. Enerco förvärvar MVUSAB. – Vi tror på kombinationen av service och tillverkning, ett komplett erbjudande till kund, det är vi är säkra på att det finns en marknad för, säger Agne Pettersson, styrelseordförande på MVUSAB och styrelsemedlem i det nya bolaget Enerco group.

MVUSAB i Smedjebacken är en fulländad svets- och mekanisk verkstad. Företaget utför svetsning och skärande bearbetning, service och tillverkning av stålkonstruktioner i främst svart och rostfritt stål, aluminium och koppar. Men har även montage och serviceuppdrag.
Nu har företaget Enerco förvärvat verkstadsföretaget MVUSAB i Smedjebacken och industriserviceföretaget InduMate Gävle AB. Förvärven, som trädde i kraft den 28 januari, innebär att Enerco växer med omkring 150 medarbetare och ytterligare stärker sin position som en bred och stabil partner till svensk industri.

Enerco Group har sedan starten 2015 etablerat sig som en innovativ och stabil partner för svensk industri. Nu tar bolaget ytterligare ett kliv för att möta kundernas behov och stärka erbjudandet.
Agne Pettersson kom in i MVUSAB styrelse för fem år sedan och har medverkat till det strategiska arbetet och plan för att bredda verksamheten, och där man sett att verksamheten behövde ytterligare segment för att kunna växa ordentligt
– Och av de tankarna blev det den här affären, förklarar Agne Pettersson.

Förvärven av verkstadsföretaget MVUSAB i Smedjebacken och industriserviceföretaget InduMate Gävle AB är ett steg på den fortsatta tillväxtresan och kompletterar Enercos befintliga verksamhet inom mekanisk tillverkning och underhåll. Den sammanlagda omsättningen för bolagen uppgick under 2020 till närmare 700 miljoner kronor.
– Vi är glada och stolta över att tillsammans med de här verksamheterna stärka vår position som en nytänkande, kompetent och trygg partner till industrin. Enerco erbjuder redan i dag mekanisk tillverkning i egna verkstäder och projekt- och underhållstjänster på plats hos kund, men med MVUSAB:s och InduMates specialistkompetenser, inriktning och gedigna resurser kommer vi tillsammans att bli starkare och kunna möta kundernas behov på ett ännu bättre sätt, säger Niklas Pettersson, vd för Enercokoncernen.

Även för MVUSAB:s del är förvärvet ett välkommet steg. Bolagets vd Lars Lindblad ser det som positivt att ingå i ett större sammanhang och samtidigt fortsätta utvecklas.
– Vi är ett verkstadsföretag med 120 medarbetare, särskilt inriktade på svets och maskinbearbetning av stora och tunga detaljer i små serier. Enerco med deras befintliga verkstäder och resurser inom service och underhåll kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt. Deras storlek och bredd gör dessutom att vi tillsammans kommer att kunna nå fler kunder, bredda erbjudandet ytterligare och bli starkare som leverantör. Det känns mycket positivt för oss, säger Lars Lindblad.

Styrelseproffset Agne Pettersson var med och utarbetade förvärvet av MVUSAB, där han är styrelseordförande. Foto: Veronica Rigtorp

Satsning på lokal tillverkning ligger rätt i tiden. Enercos förvärv av verksamheterna, som formellt trädde i kraft den 28 januari, har möjliggjorts genom att ta in investeringsfonden Accent Equity som delägare. Accent Equity är en av de ledande investeringsfirmorna i Norden med över 25 års erfarenhet av att stötta och utveckla små- och medelstora bolag och att göra företag som Enerco till marknadsledande.
– Vi är extremt imponerade av den utveckling som Enerco haft under de senaste åren och tillsammans med grundare och medarbetare i bolagen skapar vi nu optimala förutsättningar för fortsatt tillväxt. Den satsning som nu görs, med lokal tillverkning i kombination med kundnära tjänster inom teknik och underhåll, ligger i linje med bolagens existerande strategier och dessutom helt rätt i tiden. Marknadstrenden pekar på att allt fler vill ha partners på nära håll. Vi tror på Enerco och på svensk industri och vill gärna bidra till att utveckla den vidare, säger Carl Fürstenbach, partner på Accent Equity.

Facebook

ANNONS

ANNONS