Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Smedjebackens FK har vittring på avancemang i fotbollens seriesystem.
Foto: SFK

Smedjebackens FK kan nå fotbollsfyran

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Fotbollssäsongen närmar sig slutet och det kan konstateras att det på seniornivå inte blir några seriesegrar för de lokala A-lagen. Avancemang kan det dock bli för bland andra Smedjebackens FK:s herrar i division 5.

Leksands IF vinner femman, men vem ska göra sällskap till fyran? Det står troligen mellan Smedjebackens FK och Gagnefs IF. När två omgångar återstår är SFK två poäng bättre och har kvar att möta Tunabros U-lag borta på söndagen och Östansbo IS hemma den 1 oktober. Två segrar innebär spel division 4, senast klubben spelade där var 2014.

I södra division 6-serien har Sunnansjö IK möjligheten att nå andraplatsen och därmed kval till division 5.
När en omgång återstår är SIK två poäng bakom Hälsinggårdens AIK. I sista omgången, på lördagen, ska Sunnansjö möta klara seriesegraren Krylbo IF på bortaplan och Haik möter tabellsexan Gustafs GoIF borta.
Även trean IFK Grängesberg har en teoretisk chans att bli tvåa.

I mellersta sjuan kan Östansbo IS U-lag bli seriesegrare. Laget är en poäng före Eritreanska IF Ludvika när de har två matcher kvar och det räcker med en seger – Eritreanska har nämligen bara en match kvar.

Smedjebackens FK:s damer har gjort en bra säsong i division 3 och ligger trea, men får svårt att vinna serien när en omgång återstår.

Till sist – i herrfyran har Ludvika FK spelat upp sig under hösten och kan klara kontraktet. När två omgångar återstår är avståndet till FK Romme Krona under strecket två poäng.
Kvar att möta är tvåan Bullermyrens IK hemma på fredag och Säters IF borta den 30 september.

I samma serie ligger Nyhammars IF på åttonde plats efter tre segrar på de fem senaste matcherna.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!