ANNONS

Åsa Sundvall initiativtagare/projektledare till Solidaritet ger ringar på vattnet och ABF ombudsman Cilla Rohdin.
Foto: Veronica Rigtorp

Slår ett slag för solidaritet

BORLÄNGE. Åsa Sundvall, initiativtagare och projektledare för projektet Solidaritet ger ringar på vattnet, hade sin första sammankomst på Wasabryggeriet med en rad föreläsningar.

En varm och medmänsklig eftermiddag/kväll under rubriken Solidaritet ger ringar på vattnet, är ett projekt på initiativ av Åsa Sundvall/Verdandi i samarbete med ABF Borlänge-Nedansiljan lockade många besökare till Wasabryggeriet.

På programmet stod flera föreläsningen bland annat Från utanförskap tillbaka till gemenskap av Johan Hartmeyer Liverhall, ordförande i föreningen X-cons, Att mötas i livet föreläste Linda Fändriks som arbetar på Empowercenter med ungdomar i öppenvården och berättade om sin egen resa genom ångest och försvar. Hur rädslan och kärleken i att möta sig själv och andra påverkat hennes liv.

Michael Toivio, ordförande i Amnesty, Borlänge föreläste under rubriken Vad betyder, alla människors lika värde?
– Den här eftermiddagen och kvällen samlades goda krafter under samma tak med förhoppningen om att skapa nya kontakter och tankar samt ge inspiration genom föreläsningar, möten och musik, förklarar Åsa Sundvall.

Åsa Sundvalls grundtanke med projekt är att skapa ett mötesforum med föreläsningar och musik för privatpersoner och professioner på temat solidaritet, medmänsklighet och värme. Att erbjuda resurssvaga möjligheter att delta och skapa sig nya kontakter, tankar och inspiration. Med förhoppning om att på temat solidaritet, medmänskliga gärningar genererar och sprider just ringar på vattnet i framtiden.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 06 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS