ANNONS

“Vad kul! Det var oväntat”, säger Jessica Permats på Skönagröna när hon fick ta emot diplomet för Säters finaste julskyltfönster, som delades ut av näringslivschefen Helena Åkerberg Hammarström.
Foto: Pär Sönnert

Skönagröna vann skyltfönstertävlingen

SÄTER. I samband med julmarknaden i Säter hölls den traditionsenliga tävlingen där besökarna fick rösta fram det finaste skyltfönstret. Årets vinnare blev Skönagröna.

I flera år har besökarna på Säters julmarknad fått rösta fram det finaste skyltfönstret, där handlarna i innerstaden byggt upp kreativa saker i sina fönster.
– Det är kul att handlarna anstränger sig så och sporrar varandra till att skapa magi med sina skyltfönster. Det här är en aktivitet som kan locka fler besökare hit till Säter. Vi vill ju att fler ska upptäcka vår vackra innerstad, säger näringslivschefen Helena Åkerberg Hammarström.
Snön och kylan gav de allra bästa förutsättningarna för julmarknaden.
– Den kulissen var den bästa tänkbara, tycker Helena Åkerberg Hammarström.
På tisdagen besökte hon de tre butiker vars skyltfönster fått flest röster av besökarna. Först ut var vinnaren Skönagröna. Butikens skyltfönster innehöll flera saker som skapats av växter, exempelvis en klänning gjord av bland annat granris.
– Vad kul! Det var oväntat. Motivet var min idé, men alla som jobbar här har hjälpt till. Det kom ju ingen snö, så vi ville skapa ett vinterlandskap, men sedan kom snön lagom till julmarknaden, säger Jessica Permats på Skönagröna.
På andra plats kom Lidéns Möbler, där det hade byggts upp ett helt rum med julstämning, komplett med en tomte i skorstenen och ett fönster där en snögubbe kikade in.
– Vi har byggt allt av återvunnet material, från leveranser eller sådant som blivit över när vi har renoverat. Vi har nog lagt ner omkring 24 timmars jobb på detta. Vi har ju ett jätteutrymme här, så då ska vi såklart använda det på det här sättet, säger Johan Broberg som redan har tänkt ut nästa års tema.
Bronspengen vanns av Säters färg, som hade gjort ett skyltfönster med klassiska leksaker.
– Vi ville göra något för barn, med leksaker, cirkus och något som rörde sig så vi hade ett tåg som åkte runt i fönstret, berättar Katarina Gustâv.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v50

Facebook

ANNONS

ANNONS