ANNONS

Målmedvetna sångfågeln Linnéa Englund har många järn i elden. Med nykritat skivkontrakt och musikstudier på dynamiska Brunnsvik i Borlänge står hon redo för stundande singelsläpp, videoinspelningar och en helhjärtad satsning på artistdrömmen.
Foto: Pressbild

Skivkontrakt och ny singel för musikälskande Linnéa

BORLÄNGE/FALUN/HOFORS. Ted Gärdestads melodier lade grunden. Repertoaren i Linnéa Englunds rigoröst röststarka resa skrivs i detta nu. Musikens kraft skänker luft under vingarna i äventyr som tar sats mot framtiden. Via både välrenommerad studiemiljö och skivbolag. – Jag har stärkts och utvecklats mycket, och i juni frigör jag singeln “Angela”, berättar Englund om närmast stundande förehavanden.

Nykritat kontrakt med CRS Records.
Musikstöpta studier på för musikbranschen kunskapstunga och välriktade Brunnsvik Creative Music.
Ny singel på gång.
Linnéa Englunds planer står redo att brisera i full blom lagom till sommaren.
Till det för ton och takt tillägnade plugget pendlar hon sedan tre år tillbaka från sitt hem i Hofors till Borlänge.

Resan är för Linnéa Englund i dubbel bemärkelse del av en helhjärtad ambition i sångens känslostarka förvärv.
– Min debutsingel kom 2019 och innehöll Ted Gärdestad-tolkningarna “Ge en sol” och “Låt kärleken slå rot”, och nu har jag spelat in en version av hans härliga “Angela”, informerar Linnéa.
Och utvecklar i fråga om en nära relation till tonspråket signerat den för svensk popmusik oerhört essentielle Ted Gärdestad.
– Mamma köpte skivor med Ted och spelade där hemma när jag var liten, minns hon.
– Det är något visst med hans musik, en känsla som nästan är svår att sätta ord på, men som har kommit att betyda väldigt mycket för mig genom åren.
Hennes träffsäkra framställningar av ovan nämnda låtar skänker spännande nyanser till omhuldade och varsamt hanterade original.

På agendan för musikaliskt passionerade Linnéa Englund väntar nu också fler tonsatta eskapader som bär hennes eget upphovsnamn.
Ett förfarande som tidigare resulterat i singelreleasen “Evighetens ängar”.
Vokalissan framhåller känsla och gehör som viktiga verktyg i sitt skapande, och hon riktar en eloge till ledstjärnor på Brunnsvik som bär namnen Johan Vallin och Malin Olsson.
Dessutom lyfter hon studiokunnige Ludvig Woxström, skivbolagets Stefan Bergfeldt samt bolagskamraterna Q och Dick Lundberg (som också släppt musik på klassiska punketiketten Birdnest och 2000 vann dokusåpan “Baren” i TV3).
– Johan och Malin är elevassistenter till mig på Brunnsvik och en stor tillgång. Och alla dem jag nämner är människor och musiker som inspirerar och bidrar till att jag utvecklas än mer, betonar Linnéa.

Och fortsätter:
– Det finns planer att spela in en video till nya singeln, och framöver är jag jättepeppad att skriva mer eget material. Sången och melodierna är mitt stora driv, och så har jag turen att ha jätteduktiga musiker som backar upp mig på såväl akustiska som elektroniska instrument.
Hon beskriver skivbolagsmiljön som för henne helt ny men ytterst välkommen och med genuin framsyn.
Tidigare har hon också släppt musik via Dalapop och Amuse.
Linnéa förtäljer öppenhjärtigt att hon navigerar mellan de såväl utmanande som givande aspekter diagnoserna Aspergers syndrom och bipolär sjukdom innebär.
– Ja, bitvis kan det ibland bli kämpigare för mig på grund av detta. Men lika ofta kan det utgöra ett plus på så vis att jag kan ha ett väldigt starkt driv att uppnå mina mål, att jag inte ger upp.

Att andas musik och låta livet anta melodier förklaras av Linnéa vara en dröm som nu når nya nivåer.
– Den här övertygelsen har kommit på lite senare år, även om jag som barn rätt ofta stod och sjöng för full hals i flickrummet, skrattar hon.
– När jag hade det kämpigt med en separation och till och från med mina diagnoser, har musiken blivit ett konstruktivt utlopp och nästan som en fin form av terapi.
Linnéa Englund ser tiden an med en stor nypa entusiasm och låter stegen styras till hjärtats BPM.
– Jag blev signad på CRS förra måndagen och det är mycket som händer nu.
– Nya kontakter, möjligheter och ständiga chanser att utvecklas musikaliskt. Det är så roligt att jag får göra allt det här, sammanfattar hon.

Facebook

ANNONS

ANNONS