ANNONS

Linus Klinga har haft en bra första halva av säsongen där han svarat för 37 poäng (18+19) och med det leder han poängligan i division 3. ”Klart att det är kul men huvudmålet är att gå upp med laget. Poängen får komma som det kommer, det är inget jag målat upp och måste vinna”, säger Linus.
Foto: Sandra Jonsson

Skilda världar för Lokomotivs lag

AVESTA. Det är skilda världar för representationslagen i IBF Lokomotiv Avesta. Herrarna kämpar i toppskiktet och siktar på uppflyttning medan damerna har det betydligt jobbigare.

Herrarnas målsättning är att vinna serien och laget har toppkänning när elva omgångar spelats.
– Vi har en hög högstanivå men också en låg lägstanivå. Det är för mycket upp och ner och det svänger mycket. I många matcher har vi vänt underlägen i slutet, säger poängkungen Linus Klinga.

Vad beror det då på att ni ofta hamnar i underläge?
– Jag vet inte, vi kanske underskattar lite i början. Vi pratar mycket om det, att komma in med rätt inställning från början.

Upplever du att ni kastat bort onödiga poäng, att ni inte varit igång från början av matcherna?
– Ja absolut, så känns det. Och så har det varit i flera säsonger, att vi slarvat bort poäng. Men serieseger är det stora målet och de lagen vi har framför oss i tabellen har vi kvar på hemmaplan.

Innan jullovet tog vid förlorade Lokomotiv mot mittenlaget KAIS Mora UIF med 9-6.
– Det var en riktig plattmatch. Annars hade vi bara varit en poäng efter, säger Linus.
Nu är Loket tabellfyra med fyra poäng upp till serieledning.
Herrarna möter IBF Ludvika i omstarten 12 januari.

Klubbens damlag, nykomling i ettan, har det inte lika roligt då de kämpar i den andra delen av tabellen. Tolv seriematcher har slutat med lika många förluster och det mesta pekar på att sejouren i division 1 blir ettårig.
– Det är stor skillnad mellan division ett och två och det har varit tufft resultatmässigt, väldigt jobbigt. Men i vissa matcher borde vi ha tagit poäng så vi borde haft mer än de noll poäng vi har. Sen har vi nog den tunnaste truppen i division ett också och det märks, säger den rutinerade lagkaptenen Therese Tillenius.

Som om inte resultatraden varit jobbig nog så drabbades laget av en annan hård smäll kort före juluppehållet då nyckelspelaren Therese skadade sig.
– Det är en knäskada och jag kommer nog inte att spela något mer denna säsong. Det blir mer som en bonus om det skulle bli mer spel.

Stämningen i truppen är trots motgångarna väldigt hög och glöden finns hos tjejerna.
– Vi har haft ett otroligt bra humör, vi har aldrig slutat att kämpa.
11 januari återupptar tjejerna matchandet med ett bortamöte mot Gävle GIK.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 02 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS