ANNONS

Från vänster; Emilia Henriksson, Linda Svensson och Åse Öhman som startar filmprojekt för sjuka barn på sjukhuset.
Foto: Privat

Sjuka barn på sjukhuset gör film

FALUN. Film i Dalarna och sjukhusskolan på Falu Lasarett i unikt filmsamarbete för sjuka barn.

Projektet som löper under hela året ska ge inskrivna barn på Falu Lasarett möjligheten att ta del av filmworkshops. Barn och unga som på grund av skada eller sjukdom ges nu tillfälle för eget filmskapande på sjukhuset.
– Film är en central del i många ungas liv och kan vara ett sätt att få uttrycka egna känslor och tankar. Vi tycker att det är viktigt att alla barn får möjlighet till eget filmskapande, säger Linda Svensson, filmkonsulent för barn och unga på Film i Dalarna.

Tillsammans med filmaren Emilia Henriksson arrangeras workshops i filmberättande och animering på sjukhuset.
– Animation är ett enkelt och roligt verktyg för att berätta en berättelse. Det är en häftig upplevelse att lära ut och se vad som växer fram. Mitt mål är att sätta igång kreativiteten hos barnen genom att stötta och inte styra för mycket. Bäst blir det när en får sjunka in i sitt projekt. Då försvinner tid och rum en stund. säger Emilia.

Åse Öhman, lärare och specialpedagog på Sjukhusskolan, tycker att projektet känns meningsfullt.
– Det blir spännande att samarbeta och integrera skapande, kreativitet, hälsa, och digital teknik, säger Åse och ser själv fram emot att få lära sig en hel del om film under projektets gång.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 17 2019. 

Facebook

ANNONS

ANNONS