ANNONS

Camping när den är som bäst, med bra väder och härliga omgivningar.
Foto: Veronica Rigtorp

Semester på hjul är fortsatt hett

DALARNA. På grund av coronapandemin har vi alla fått lägga om våra levnadsvanor. Sommaren 2020 präglades av semestrar i Sverige och begrepp som ”hemester” och ”svemester” hördes allt oftare. Detta ser ut att fortsätta även under denna sommar.

Förra sommaren var en ögonöppnare för många. Allt fler upptäckte det breda semesterutbud som vårt avlånga land besitter – allt från naturen i norr till stränderna i söder.
Husvagn har blivit ett allt mer populärt alternativ för att ta sig runt i landet under semestern. Den svenska klassikern husvagnssemester är ett prisvärt och smidigt sätt att upptäcka nya delar av sommarsverige.

Att semestra med husvagn har många fördelar. En av de största är priset. Visst kan en husvagn kosta mycket att köpa, beroende på modell och huruvida den är ny eller begagnad, men i regel är vagnen billig att äga. Därför tjänar de flesta in kostnaden efter ett antal resor utan utgifter för hotellrum eller stuga/lägenhet. Hos husbils- och husvagnsförsäljarna finns allt för husvagnen, oavsett om du är nyfiken debutant eller mer erfaren.
En annan fördel är flexibiliteten. Du kan mer eller mindre ta huset med dig under semestern, men också lämna det om du känner för det.

När du hittat en lämplig plats att parkera på kan du koppla loss vagnen och ta bilen för att upptäcka nya platser.
I Sverige finns de flesta typer av semestrar att tillgå. Kanske lockas du av sol- och badsemester?
Eller kanske vill du hellre vandra? Nedan följer tre tips på resmål passande för husvagnssemester sommaren 2021:
Villa Gladtjärn camping i Smedjebackens kommun, Lugnet i Falu kommun och Säters camping i Säters kommun.

Facebook

ANNONS

ANNONS