ANNONS

Ola Linnteg, klubbchef för Säters golfklubb, framför ytan där padelbanorna ska byggas. Vid Annonsvbladets besök på platsen väntades leveransen av byggmaterialet dagen efter.
Foto: Pär Sönnert

Säters golfklubb bygger padelbanor – stommar i limträ

SÄTER Det byggs padelbanor vid Säters golfklubb. Stommarna byggs i limträ i stället för det vanliga stålet. “Det blir estetiskt snyggare och smälter in bra i miljön”, säger klubbchefen Ola Linnteg.

Padelbanorna ska byggas en serve, eller en långputt, från drivingrangen med ungefär lika långt till klubbhuset åt andra hållet.
– Det blir ett trädäck underst, så att det är nästan som att bygga en altan i början. Sedan läggs det plyfa-skivor över och så en matta överst. Vanligen är det blå matta på padelbanor men vi kör en grön matta, det passar in bättre i miljön här, säger Ola Linnteg.

Vid Annonsbladets besök vid golfbanan så skulle leveransen av materialet kommer någon dag senare.
– När arbetet väl sätter i gång så går det snabbt. Det brukar kunna ta tre veckor att spela efter att arbetet har påbörjats, säger Ola Linnteg.

På platsen i fråga fanns det bara sly och några träd tidigare. Anläggningen innefattar en dubbel- och en singelbana.
– Det här är ett sätt att locka mer folk till golfbanan. De kan komma och spela padel, kanske äta lunch i restaurangen och så prova på att slå några bollar på rangen. Vi breddar aktivitetsutbudet vid banan genom detta, säger Ola Linnteg.

Vad tror du att det beror på att det byggs så många padelbanor vid just golfklubbar?
– Vi har ju mycket utrymme. Det är två sporter som är en lyckad kombination. Men det behöver inte vara golfare som även spelar padel och tvärtom. Det här är ett trevligt sätt att erbjuda rörelse.

Golfklubben har haft en dialog med Säters kommun i 1,5 år om att vidareutveckla området.
– Planerna på att bygga en padelbana kom för ett halvår sedan och röstades igenom på årsmötet i våras. Det är ju klubbens medlemmar som beslutar om sådana här saker, säger Ola Linnteg.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS