ANNONS

Från vänster Forsnäsgruppens Stefan Newstam, Ulla Hellkvist, Sofia Edinius, och Cecilia Lundin.
Foto: Veronica Rigtorp

Säterdalens fäbod i ny regi i sommar

SÄTER. Idel leende när Säterdalens nya fäbodentreprenör Forsnäsgruppen presenterades.

Ulla Hellkvist och Stefan Newstam som driver Forsnäsgården i Stora Skedvi har både familjehem och socialtföretagande på gården, tillsammans med anställda medmänniskan och organisatören Cecilia Lundin samt djurskötaren Sofia Edinius kommer de att driva Säterdalens fäbod som ett socialtföretag.

Med stor erfarenhet av människor genom det familjehem och socialaföretag som de redan driver, har de den kompetens som kommunen eftersträvat, och alla var nöjda med lösningen.

Den populära fäboden som var stängd för renovering och upprustning förra året kommer i år att kunna öppnas och då med nya entreprenörer, efter att ett nytt samarbetsavtal gällande driften och skötseln av fäboden har slutits mellan Säters kommun och Forsnäsgruppen ASF AB för säsongen 2019.
– Vi tog ett jättekul och trevligt beslut idag att anta Forsnäsgruppen som entreprenörer på fäboden. Vi var riktigt upprymda hela kommunstyrelsen säger, Mats Nilsson, kommunstyrelseordförande.

Lika glada och ivriga att sätta igång med förberedelserna för sommarens drift av Säterdalens fäbod var representanterna från Forsnäsgruppen
– Vi har sett en del av Forsnäsgruppens verksamhet och tror det kommer att passa riktigt bra säger, Hans Johansson, vice kommunstyrelseordförande.

De nya entreprenörerna har stora planer för fäboden och mycket med barnen i fokus, med aktiviteter som barnkalas med Astrid Lindgren känsla är bara en av alla idéer.
Som en korsning mellan Skansen och en fäbod i Rättvik förklarar aktörerna. Med traditionella djur som hör fäboden till, så som häst, Hedemorahöns, Linderödssvin, fjällko eller rödkullor, kattungar och kaniner.

– Här ska besökarna få vara med och mjölka, klippa får och karda ull, säger Cecilia Lundin.
Ett besöksmål för hela familjen. Med ytterligare en entré in i dalen via nedre parkeringen, kan fäboden ha öppet även om den andra aktören i dalen vill stängsla av för betalande aktiviteter.

Säterdalen har cirka 100 000 besökare per år. Fäbodens verksamhet pågår mellan den 14 maj till 27 augusti.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 06 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS