Linnea Johansson, projektledare för Biking Dalarna, och Kjell Bergqvist, näringslivsutvecklare i Säters kommun, var glada över att Säter blivit det 20.e området i Biking Dalarna.
Foto: Pär Sönnert

Säter ansluter sig till Biking Dalarna

SÄTER I samband med att Cykelforum arrangerades i Säter så avslöjades det att Säter ansluter sig till cykelnätverket Biking Dalarna. – Cykelturism växer mer och mer, säger Kjell Bergqvist.

Aktörer från flera organisationer och företag deltog i cykelseminariet Biking Dalarna Cykelforum 2019 anordnades på Folkets hus i Säter. På en storbildsskärm rullade en film från en cyklist som cyklar runt den 11 kilometer långa Ljusternrundan.
Elitcyklisten Emil Lindgren, från Säter, var moderator för dagen och intervjuade bland annat Linnea Johansson och Per Hagdahl, från Biking Dalarna.
– Jag har varit med sedan starten 2010. I början var det mest fokus på kvaliteten och i dag förväntar sig alla cyklister att rundorna och slingorna som ingår i Biking Dalarna ska hålla hög kvalitet, sade han.

Kjell Bergqvist, näringslivsutvecklare i Säters kommun, betonade vikten av cykelturism.
– Det finns många sidovinster för näringslivet i detta. Cykelturismen växer mer och mer och turister som kommer till Säter för att cykla kan komma att övernatta, handla och äta här i kommunen. Detta ger även en chans för flera att upptäcka Säter och inte bara upplever staden genom att åka förbi på riksvägen. Och om det vill sig riktigt bra så kan folk komma att gilla Säter så mycket att de vill flytta hit, säger Kjell Bergqvist.

Under Cykelforum offentliggjordes det även att Säter kommer att ansluta sig till nätverket Biking Dalarna.
– Det innebär en kvalitetssäkring för slingorna och rundorna som ingår. Biking Dalarna marknadsför genom Visit Dalarna. Vi har ett brett spektrum och ska passa lika bra för både barnfamiljen och elitcyklisten, säger Linnea Johanson, projektledare för Biking Dalarna.

Säter blir därmed det 20:e området att ansluta sig till Biking Dalarna.
– I dagsläget har vi 19 områden mellan Säfsen i söder och Idre Fjäll i norr. Cykling är populärt och nästan alla cyklar i dag. Det är väldigt lätt att ta sig fram på cykel, även för de som har funktionsvariationer. Folk behöver komma ut i naturen och koppla av, tycker Linnea Johansson.
– Det är väldigt bra ur ett marknadsföringsperspektiv att vi går med i detta. Cykling blir allt mer populärt och i Säter hade vi både flera elitcyklister samt klubben CK Natén och en fin slinga som går runt Ljustern, säger Kjell Bergqvist.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) nr 43 2019.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS