Skogsbo-Avesta IF:s Viktor Hansson.

Samma visa igen för Skogsbo-Avesta IF – en chans kvar

AVESTA. Det blev samma visa igen för Skogsbo-Avesta IF i fotbollsfemman. Den här gången tappade de en 3-1-ledning till 3-3. Nu finns det en chans kvar att säkra seriesegern när de spelar hemma på söndagen.

Historien upprepade sig för Skogsbo-Avesta IF. Den här gången ledde laget med 3-1 hemma mot Korsnäs IF:s U-lag fram till den 85:e minuten. Då reducerade gästerna och två minuter senare kom 3-3.
I förra omgången av dalafemman ledde Saif med 3-0 hemma mot Östansbo IS – som blev 3-3.
Men fortfarande har Avestaklubben avgörandet i egna händer. I sista matchen (på söndag) ska de möta Tunabros U-lag hemma och en seger betyder också serieseger.
Målskyttar mot Korsnäs var Niclas Berglind 2 och Alexander Glad. Noteras kan att Viktor Hansson blev utvisad och missar serieavslutningen.

I division 4 föll Avesta AIK på nytt, denna gång i en riktig målfest borta mot IF Tunabro. Hemmalaget vann med 5-4 efter att Avesta tagit ledningen med 4-3 i den 83:e minuten – men hemmalaget vände i slutet.
– Det är den konstigaste matchen jag har spelat, säger Avestas Albert Orre, som stod för ett hattrick i matchen, till klubbens hemsida.
Målskytt blev även Taher Mahmoud Saleh.
– Det var en jobbig förlust. Dåligt gjort av oss. Men man kan inte säga något annat att de gör det bra, säger Albert Orre.
När två omgångar återstår är Avesta AIK inte längre med i toppstriden och kvar att möta är Bullermyrens IK hemma och Malungs IF borta.

I södra division 6-serien föll Fors IK med 1-5 mot Ludvikas U-lag. Fors målskytt var för övrigt Per-Erik Andersson.
Horndals IF förlorade också, men det efter att ha lämnat walk over mot Nyhammars U-lag.
Skogsbo-Avesta IF:s U-lag vann med 2-1 borta mot Långshyttans AIK efter mål av Besim Selimi och Amir Hamza Haydari
Skogsbo-Avesta är också det lokala laget som ligger bäst till, fyra, i tabellen. Fors IK är femma och Horndals IF jumbo efter åtta raka förluster.

Krylbo IF var länge med i toppen av södra division 7-serien, men det blev till slut en femte plats.
Laget avslutade med att spela 3-3 mot Säters U-lag på bortaplan. Målen gjordes av David Vikström och Hampus Wallman samt ett självmål.
Serien vanns för övrigt av Hedemora FC, en poäng före Sunnansjö IK.

I damernas division 1-serie var Avesta AIK spelledigt den gångna helgen.
På lördagen väntar en tuff uppgift när de på bortaplan ska möta Gamla Upsala SK. Uppsalaklubben toppar serien sex poäng före Sandvikens IF och har bara förlorat en av 15 matcher.
När lagen möttes i Avesta vann gästerna med 6-0 inför 78 åskådare.