ANNONS

Anna Aldrimer har varit en drivande kraft i Studio Vi, det lilla konstgalleriet i Näringslivets hus. Nu plockar man ned skylten. “Jag tror att det betytt mycket för många. Studio Vi hann ändå bli lite av en institution”, berättar hon.
Foto: Sonny Jonasson

Sagan över för det lilla galleriet

FALUN Tiden med Studio Vi är förbi. Men gärningen i kulturens namn lever vidare. Anna Aldrimer har brunnit för det lilla galleriets fönster mot världen.

På fem år som aktör i konstsfären har hunnits med mer än 50 utställningar på Studio Vi. Med sammantaget hundratals delaktiga konstnärer. Det lilla galleriet med det stora hjärtat har haft Näringslivets hus som högkvarter, men nu skingras färgångorna från den sista utställning för vilken man uppvisar värdskap.

Epilogen signerades Katherine Tandånäset, Inger Molin och Maj Schöldström-Edström. Under samlingsnamnet “Vi tre” visades konst i akryl och textil.
Nu är det tack, adjö och kanske på återseende.
– Den nye chefen för huvudmannen Vi Förenade anser inte att galleriet tillhör kärnverksamheten, vilket förvisso på sätt och vis kan stämma, säger kulturvurmande tillika före detta Studio Vi-eldsjälen Anna Aldrimer.
– Det är möjligt att konsten åter kan bli aktuell i verksamheten, men då under annan flagg.

De lokala krafterna har stått i fokus, och de kreativa yttringarna har varit i form av såväl tavlor som skulpturer, textilier, fotografi och ett bjärt tvärsnitt av Dalarnas frodande flora av flyhänta hantverkare i konstens fåra.
– Jag tog över efter att Karin Sarén och Magnus Svensson initierade det hela och satte bollen i rullning. Studio Vi har under åren ständigt blivit mer etablerat och lockat fler och fler, berättar Anna.
Och utvecklar:
– När galleriet startade var det med en tidigare nästan obeprövad metod för Falun, det här att du inte behöver vara en etablerad konstnär för att få ställa ut.
– På så vis tror jag att det betytt mycket för många. Det blir nog lite tomt nu, och jag känner sorg för konstnärerna. Studio Vi hann ändå bli lite av en institution.

Själv är hon i grund och botten kulturälskare i allmänhet, och musiklärare i synnerhet. Ett professionellt ursprung som nu åter låter lockande läten ljuda i durfigur.
– Ja, det är där jag har min bakgrund och för närvarande ser mig om efter nästa uppdrag. Har en del intressanta grejer på gång. Jag kommer nog alltid arbeta med kultur i någon form, konstaterar Anna Aldrimer.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 20, 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS