Cykel & Längdspecialistens Marcus Ljungqvist och Anders Dallas Lindgren. Nu utökar man ruljangsen med en butik på Lugnet.
Foto: Sonny Jonasson

Rutinerad aktör nyetablerar på Lugnet

FALUN. Nu öppnar en rutinerad aktör i det lokala näringslivet ännu en butik. Expansionen är del av en satsning som ska vidga verksamheten. Den är också geografiskt positionerad nära företagets hjärta. – Det blir en permanent butiksinrättning på Lugnet, säger Marcus Ljungqvist vid Cykel & Längdspecialisten.

Det lokala moderskeppet huserar på Rådhustorget i Falun och nyligen etablerades en ny butik i Säter.
Nu tar man nästa steg och initierar en verksamhet på Lugnet.

Denna delar lokaler med Lugnets sportbyte som är en butik med fokus på begagnad sportutrustning.
– Det är skidförbundets lokaler och vi har hittat en bra lösning för detta, berättar Marcus Ljungqvist.
– Vi håller som sagt till i en och samma lokal som Lugnets sportbyte, men med en tydlig avgränsning mellan deras och vår verksamhet.
Han ser positivt på nytillskottet för sport- och friluftsföretaget. Grundtanken var att en person skulle axla åtagandet, men personalstyrkan kan eventuellt växa om uppdragsvolymen gör detsamma.

En pop-up-variant av butiken begick förra helgen smygpremiär, och Marcus informerar att den nya rörelsen kommer att växa fram i detalj över tid.
– Vi kör lite sporadiskt fram till april, men sedan ska den bli mer permanent.
Planer för det hela har skissats under en längre tid, säger Ljungqvist, och tar tillfället i akt för en större reflektion kring senare års affärsklimat.
– För vår del har det varit lite både och under pandemin. Vi fick en välkommen del av den här outdoorboomen, men samtidigt har vi känt av utmaningar gällande leveranser och lager.

Butiksägaren Marcus Ljungqvist. Foto: Sonny Jonasson

Han spinner vidare i samma fåra:
– Inom vissa segment har den proppen släppt, och på sina håll finns fortfarande utmaningar. Inflation, krig och höga elpriser bidrar även till att folk fullt förståeligt håller i pengarna. Det är lite stökigt för många nu.

Marcus lyfter även Faluns fina tillgång på snöresurser och skidspår på platser som exempelvis Sörskog och Vintjärn.
– Det här är en fin idrottskommun och Lugnet är ju en världsarena. Tror att placeringen för den här nya butiken är vettig. Vi tänker oss till en början drop-in med service för cykel och skidor, och kanske ett visst fokus på skidor. Sedan får tiden utvisa vad som mer kan vara önskvärt att ha på plats.

Han låter meddela entusiasm inför vad som nu sker.
– Visst, det är en liten chansning att satsa i oroliga tider. Men vi har ett härligt team och bär med oss positiva känslor in i det här, avslutar Marcus Ljungqvist.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!