Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Rondellen vid Vasagatan kort före öppningen.
Foto: Lisa Björklund

Rondellen på Vasagatan är färdigställd

LUDVIKA. Nu har cirkulationsplatsen på Vasagatan öppnat. Med den ska framkomligheten och trafiksäkerheten bli betydligt bättre lovar Trafikverket.

Arbetet med rondellen har pågått sedan hösten 2022; en verksamhet som fortskridit både över och under jord. Många ledningar, som till exempel vatten och tryckavlopp, har grävts djupt ner i marken.
– Vi har inte bara byggt en ny cirkulationsplats, vi har även utfört omfattande och komplexa ledningsarbeten. Vid Vasagatan har en utmaning varit att förnya dricksvattenledningen samtidigt som den gamla är i drift, säger Matti Siirtola, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Fortfarande pågår arbetet med den nya cirkulationsplatsen vid Kajvägen och den beräknas vara klar till sommaren. Enligt Trafikverket har utmaningen där varit själva dimensionen på ledningarna, men också djupet de ligger på eftersom det varit nödvändigt att gräva djupa schakter för att nå ledningarna som ska bytas och flyttas.

Hela projektet med att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på väg 50/66 genom Ludvika förväntas vara klart i höst.

Innan dess ska följande åtgärder göras:
• Färdigställa två broreparationer
• Bullerplank
• Göra klart alla djupa ledningsarbeten
• Stenarbeten längs hela sträckan, cirka två kilometer
• Planteringar
• Beläggning

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!