Bo Funcke, vd på Romme Alpin.
Foto: Karin Diffner

Romme Alpin satsar på en smygpremiär

KOPPSLAHYTTAN. Romme Alpin ligger i startgroparna för att få öppna backarna. – Vi är otroligt glada för att vi fick en sådan sammanhängande kyla nu. Nu ser vi fram emot en toppensäsong, säger vd:n Bo Funcke.

Officiellt skulle skidanläggningen öppna den 22 december. I veckan blev det klart att man satsar på en smygpremiär helgen före, den 17-18 december.
– Det har varit ett idealiskt väder för oss. Milt i november och så kallt i början av december, säger ägaren och vd:n Bo Funcke.
– Nu kan vi tillverka all snö innan besökarna kommer hit.
Även om snön till alla backar ska vara färdig till smygpremiären så räknar Funcke inte med att alla backarna hinner pistas tills dess.
– Men till jul ska alla vara öppna.

Under säsongen har anläggningen vuxit med 40 laddplatser för elbilar och med en 2,4 kilometer lång stolslift, Snöberget direkt.
– Det är Sveriges längsta stolslift och vår största investering någonsin, säger Bo Funcke.
Vad gick den på?
– 70 miljoner. Det är mer än vad hotellet kostade.
Hur ser det ut med bokningar?
– Hotellet är nästan fullt över jul-, nyårs- och trettonhelgerna. Sedan brukar det ramla på efter hand som folk ser att det blir vinter.

Rommes vd har märkt ett ökat intresse för att ta sig till Koppslahyttan från Stockholmstrakten med buss, något han tror kan bero på de ökade drivmedelpriserna.
– Men sedan får vi ju se hur det blir i verkligheten.
Har ni höjt liftkortspriserna?
– Inte mer än motsvarande inflationen i samhället, så vi kommer inte att tjäna mer, snarare mindre.
Hur påverkas ni av de höjda elpriserna?
– Vi har upphandlat en hel del el för två år sedan. Det är en god hjälp till stora delar av snötillverkningen, men det räcker inte hela säsongen, så vi kommer att bli drabbade precis som alla andra, säger Bo Funcke.
Skidanläggningen stänger på annandag påsk nästa år, den 10 april.

Facebook

Populärt på webben