ANNONS

Roland Pommer var tio år gammal när hans föräldrar Inge och Elisabeth Pommer startade IP Målarboden AB 1977. Sedan drygt tio år tillbaka ingår företaget i kedjan Colorama.
Foto: Pär Sönnert

Roland växte upp med familjeföretaget

HEDEMORA Roland Pommer har vuxit upp med familjeföretaget IP Målarboden AB, som sedan drygt tio år ingår i kedjan Colorama. “Jag var tio år när mina föräldrar startade firman. Jag drömde om att bli bilmekaniker men är glad att jag halkade in på den här banan i stället”, säger han.

I den stora lokalen längs riksväg 70 huserar bland annat Däck Team, Elon och Colorama. Huset byggdes från början av lastbilscentralen Dala-Last.
– De jobbade bland annat med reparation av lastbilar, så det är riktigt högt i tak. Sedan flyttade Rätt Pris in och så kom däckfirman och i början av 2016 flyttade Elon hit, från andra sidan riksvägen. I samma veva skulle Elon börja med kök, så de var ofta till oss och fick hjälp. Då frågade de om inte vi skulle flytta hit, till den tomma lokalen vägg i vägg och så blev det, berättar Roland Pommer.

Frågan om en flytt hade redan diskuterats inom Colorama.
– Vi höll tidigare till i ett villaområde här i Hedemora och hade funderat på att röra på oss. Det här blev jättebra. Det känns positivt att vi är flera företag som verkar i samma bransch här på området,. Vi hjälps åt att dra kunder till området, säger Roland Pommer.

Hans föräldrar Inge och Elisabeth startade firman 1977, när Roland var tio år gammal.
– Så jag fick vara med här redan från start. Jag har vuxit upp med firman och jag kan ju inget annat. Jag är utbildad golvläggare, vi har golventreprenad och sysslar även med badrum, kök samt enklare ombyggnationer i hemmet, säger Roland Pommer som tog över firman 2014.

Har du några tips till de som ska måla om huset i sommar?
– Man ska inte stå i solen och mål, utan i stället kan man följa efter solen. Att tvätta, skrapa och grunda tar tid, men det måste göras. Sedan är det viktigt att vi hjälper kunder med vilken färg de ska ha. Det är en stor investering att måla om huset. Förutom färg kanske man behöver hyra en skylift, bygga ställningar och så. Då är det viktigt att man ha rätt produkter. Ta gärna hjälp av en färgfackhandel för att få rätt produkt till huset som ska målas om.

Andra branscher har drabbats hårt av coronapandemin, men för Colorama var fjolåret ett bra år rent försäljningsmässigt.
– Först var det som att vrida av en kran, när pandemin började. Men sedan ökade försäljningen rejält. Folk hade ju inget annat att göra än att vara hemma och vårda om huset. Högsäsongen kom av sig något när vädret blev sämre i maj, men nu är det i gång igen. Kunderna kommer när det är sol och värme, säger Roland Pommer.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 23, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS