Andreas Lyktberg har öppnat dörren till sin nya restaurang i Skogsbo. “Jag har öppet från eftermiddagen, torsdag till söndag, och i Rembostugan kör jag på som vanligt med lunchservering”, säger han.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Rembostugans ägare öppnar restaurang i Skogsbo

AVESTA/SKOGSBO I oktober 2020 öppnade Andreas Lyktberg Nya Rembostugan tillsammans med dåvarande hustrun Claudia. Nu tar han ett nytt kliv i Avesta där han öppnat Bernt’s restaurang i Skogsbo. – Nu är snart utedäcket klart och då finns det även plats för en stor uteservering, säger han.

Restaurangen har renoverats och är redo för gäster.
Andreas Lyktberg fortsätter med lunchserveringar i Nya Rembostugan medan restaurangen i Skogsbo har öppet från eftermiddagen.
– Jag har öppet torsdag till söndag och smög igång i förra veckan. Jag hade kontrakt från 1 maj men vi fick nyttja lokalen tidigare och det kom massor av gäster i lördags och även söndagen blev bra.
Restaurangen är tidigare Retro som försattes i konkurs i början av året.
– Fastighetsägaren frågade om jag inte ville hyra lokalen annars skulle det byggas om till lägenheter.
Andreas nappade på förslaget och därefter inleddes en invändig renovering.
– Tidigare var inredningen i grekisk stil och jag ville skapa en annan miljö, så det jobbade vi med i en månad.
Restaurangen är uppdelad i två serveringar varav den ena fungerar som både matsal som pub.
– Ibland kanske man bara vill ta något att dricka och då kan man slå sig ner där.

Vad kommer namnet Bernt ifrån?
– Morfar heter Bernt så det är han som fått ge namn åt restaurangen.
Precis som i Rembostugan ska maten vara lagad från grunden och på menyn finns förstås fisk som är Andreas specialitet.
– En meny ska vara lättöverskådlig och rymmas på ett A4. En restaurang som har en meny på flera sidor är inte värd att besöka.
Andreas kommer att använda sig av befintlig personal och han har också mer personal på gång.
– Det är kockbrist och att få tag på bra och utbildad personal är en utmaning. Men jag kommer att jobba mycket själv och det blir dagtid i Rembo och resten här i Skogsbo, säger Andreas
Rembostugan är öppen alla dagar utom måndagar och har inte kvällsöppet förutom under sommaren.
– Nu kör bilträffarna igång så onsdagskvällar kommer vi att ha öppet. Men annars är det lunchservering som gäller i Nya Rembostugan.
Förutom kockbrist finns det andra utmaningar att tampas med, som stigande råvarupriser och långa leveranstider.
– Sist jag beställde oxfilé var det en månads leveranstid. Så du måste vara med i matchen och hålla dig uppdaterad om det ska rulla på, säger Andreas Lyktberg.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS