ANNONS

Andreas Lyktberg och hustrun Claudia har haft bråda dagar inför nyöppnandet av Rembostugan.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Rembostugan har öppnat i ny regi – “Vi ska ha en vägkrog som gör skillnad”

Efter cirka ett år i dvala öppnar Rembostugan i ny regi. Andreas Lyktberg och hustrun Claudia har rustat och fräschat upp lokalerna och de utlovar en meny utan halvfabrikat.

– Maten kommer att lagas från grunden och vi ska ha en vägkrog som gör skillnad, säger Andreas Lyktberg.
I början av förra veckan var det full verksamhet inför öppnandet och det är en något stressad Andreas Lyktberg som tar emot.
– Det är mycket som ska bli klart och det har varit extra stressigt eftersom fibern är felkoppplad. Men det kommer att lösa sig, säger Andreas Lyktberg.

Han berättar att diskussionerna om att ta över Rembostugan inleddes i augusti och i september var det klart.
– Vi har fräschat upp alla ytor och bytt ut möbler. Det första som åker ut är mikron. Här ska det inte plinga när maten är klar och det enda halvfabrikatet blir möjligen pommes frites.
Andreas Lyktberg är från Eskilstuna men nyligen gick flyttlasset till Krylbo där han och hustrun kommer att bo.

Har du drivit en vägkrog tidigare?
– Nej, men jag har varit i branschen i 21 år. När jag var i Västindien jobbade jag på en restaurang i Saint Lucia där vi lagade mycket fisk- och skaldjursrätter. Det var där jag träffade min hustru.
Andreas Lyktberg berättar att fiskrätter är hans starka kort och det ska också ingå på menyn.
– Det blir röding, lax och fiskgryta. Det kommer att bli lite annorlunda och lite mer. Lunchen ska bestå av svenska klassiker och varje fredag kommer det att finns wallenbergare på menyn.

Hur kommer ni att ha öppet?
–Tanken är att öppna klockan sex på morgonen för frukost till dem som pendlar till jobbet. Vi planerar att ha en enklare frukostbuffé till bra pris och eventuellt kommer vi att sälja matlådor också. På helgerna öppnar vi klockan nio och vi kommer att ha öppet till klockan 19 alla dagar.

Andreas Lyktberg säger vidare att han kommer att erbjuda pensionärer en senare lunch måndag-fredag om de vill slippa lunchruschen.
– Då blir det till kraftigt reducerade priser, och tanken är att det ska kosta 65 kronor. Vi har tänkt på alla och barn får äta gratis för en betalande vuxen.

Några andra nyheter?
– Jag håller på med ritningar för alkoholtillstånd inför födelsedagsfester och firanden av olika slag.
Andreas Lyktberg poängterar att han tror på Rembostugan och han och hustrun vill skapa en vägkrog som gör skillnad.
– Besökarna kommer till en vägkrog och när de går hem har de varit på en restaurang.

Facebook

ANNONS

ANNONS