ANNONS

Hagge golfbana har många besökare. Denna sommar mer än normalt, i coronans körlvatten.
Foto: Veronica Rigtorp

Rekordartat uppsving för Hagge Golfklubb

150 nya medlemmar. 100-procentig ökning av greenfeegäster. – Det har fullkomligen exploderat, säger Hagge GK:s klubbchef Tommy Staf om säsongen på Hagge.

Både nya och nygamla har hittat till Hagge golfbana. 150 nya medlemmar ger en tioprocentig ökning av medlemmar för klubben.
Greenfeegästerna har därtill blivit dubbelt så många.
Många av de tillresta kommer med eget boende till ställplatserna på anläggningen, eller bokar några av de nydonade stugorna. Ställplatserna hade före säsongen utökats och där finns nu 20 platser för husvagnar och husbilar.

Anläggningen har också expanderat i form av två stora stugor med plats för åtta personer i varje.
En succé – uppbokat hela säsongen och under helger fram till slutet av september.
– Det är en tydlig golfboom över hela landet och det är roligt att det även spiller över på våra samarbetshotell, säger Tommy Staf.
– Våra krögare har också gjort succé, de har verkligen fått fart på restaurangen.
– Folk åker hit enkom för att äta, utvecklar en mycket glad klubbchef.
Tommy Staf konstaterar att det pratas mycket mellan golffolket på sociala medier, vilket också genererar gäster.

Golfhäftets i fjol befästa utmärkelse av Hagge GK som “Sveriges fjärde trevligaste golfbana” – bland över 400 deltagande klubbar – har också lockat golfare till den natursköna banan.
Banans gäster anländer från såväl närområde som långväga, och siffror visar att störst andel huserar inom en radie på 19,9 kilometer runt Hagge.
Den kraftiga ökningen tror Tommy Staf beror på att många som förut haft mycket annat på fritiden, nu fått tid över till en av de få idrotter som kunnat växa i coronatider.
Klubben har under sina 56 aktiva år aldrig tidigare noterat en större medlemstillväxt.

Det händer mycket runt Hagge GK och för ett halvår sedan fick de förfrågan från fem ivriga företagare om klubben hade mark att hyra ut för att anlägga två padelbanor.
Vilket klubben hade. Dessa drivs nu av Ludvika padelklubb.
Ännu en aktivitet för Hagge GK:s gäster och medlemmar, i en expanderande klubb i medvind.

Tommy Staf, klubbchef på Hagge golfbana gläds åt en fantastisk säsong på anläggningen.

Rent sportsligt har man nu herrlag i högsta serien, som skulle ha spelat på Barsebäck i år. Men på grund av pandemin får man nu vänta till nästa säsong.
Att det går så bra i klubbspelet färgar också av sig på många unga som börjat spela i klubben, och träningsverksamheten består av hela 162 juniorer.
– Klubbens golfpro Johan Holmgren Liljeros, tillsammans med ett antal ledare, gör ett fantastiskt jobb, tillägger Tommy Staf.

Hagge Golfklubb
Hagge GK är en golfklubb öster om Ludvika nära orten Hagge i Dalarna vid sjön Haggen. Klubben bildades 1963 som Västerbergslagens golfklubb och de första nio hålen invigdes 1 augusti 1964. Banarkitekt var Nils Sköld.

Fakta om padel
Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Facebook

ANNONS

ANNONS