Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
IK Brages gratismatch blev en succé tack vare supportrar och företag.
Foto: Henrik Hansson

Rejäl slant till Brage innan uppehållet

BORLÄNGE. Ferhan Abic räddade en poäng till IK Brage när de hemma mötte Gefle IF. Dessutom fylldes läktarna i gratismatchen och lagom till uppehållet i superettan ramlade det in en rejäl slant till Borlängeklubben.

Det var fullsatt på Borlänge Energi Arena, det vill säga 4 500 åskådare, när IK Brage spelade sista matchen innan uppehållet.
Då blev det en poäng, 2-2 (1-1), mot Gefle IF efter att Ferhan Abic kvitterat i den 89:e minuten.
– Det känns definitivt som två förlorade poäng. Vi är besvikna. Men bra att vi skapar mot en fembackslinje, det har vi inte gjort tidigare. Vi har många lägen och jag har en del lägen. Min egen prestation är att jag borde fått in minst ett mål, säger Emil Tot Wikström på klubbens hemsida.

Gästerna ledde två gånger, först kvitterade Christopher Redenstrand till 1-1 och strax före slutet frälste Ferhan den stora hemmapubliken.
Poängen betyder att Brage ligger på femte plats, fyra poäng från andraplatsen – som betyder avancemang till allsvenskan. Toppar serien gör för övrigt Landskrona BoIS med 33 poäng, elva före Brage.
– Vi har satt oss i en bra situation för att kunna trumma på. Vi ska träna hårt efter uppehållet och komma tillbaka ännu bättre, säger tränare Janne Mian på hemsidan.
Nu är för övrigt 14 av 30 omgångar spelade och Brage spelar nästa match den 21 juli mot Skövde AIK på bortaplan.

Matchen var en så kallad gratismatch och det blev alltså ”lapp på luckan”.
Det blev också en succé rent ekonomiskt för klubben eftersom supportrar och företagare totalt bidrog med över 240 kronor per åskådare och det innebar dryga miljonen till IK Brage.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!