ANNONS

“Sett över hela hösten och vintern kan jag ärligt talat säga att vi tveklöst är det bästa laget”, berömmer tränare Daniel Dalbjer den i rosa rustade IBF-truppen, här också förstärkta av morgondagens potentiella innebandystjärnor. Nu återstår tre serieomgångar, och man börjar så smått förbereda sig för ett nervkittlande SSL-kval.
Foto: IBF Falun

Rafflande SSL-kval runt hörnet för hårdsatsande IBF-damer

FALUN IBF-damerna menar allvar. Tabelläget indikerar att SSL-satsningen lever och frodas. Nu är den sammansvetsade truppen klara för kval till innebandyns finrum. Dramatik väntar.

Tabelltvåan Hammarby är 12 poäng efter de rosaskrudade dynamitdamer som under säsongens gång prenumererat på chefspositionen i Allsvenskan Östra. Nu återstår bara tre matcher av grundserien. Helgens hemmakamp mot Storvreta följs av att just Hammarby gästar Guide arena innan man avslutar borta mot Alunda den 15 mars.
Bara en naturkatastrof eller dylika gudamanövrar kan stoppa det nu kvalklara IBF Falun från att slåss om en plats i SSL.
– I de senaste matcherna blir det tydligt hur starka vi är, vi är två nummer för stora för dem som ligger trea, exemplifierar Daniel Dalbjer med 12-1-segern mot Bele/Barkarby i åtanke.

Därefter har också nykomlingen tillika tabelljumbon AIK förvandlats till 6-2-formaterat flis i den Faluförankrade förstörelsemaskinen. Även Älvsjö visade sig vara en munsbit för IBF-damerna i den av Stockholmslag starkt präglade Allsvenskan Östra.
– Sett över hela hösten och vintern kan jag ärligt talat säga att vi tveklöst är det bästa laget.
Ett kvitto som ständigt fylls på med nya bevis rotade i lagets gemensamma mantra – säsongen är en strapats man gör som enhet, en helhet. Fokus vilar på den egna prestationen. Vad övriga pysslar med är till stor del egalt.
– Vi har hela tiden agerat i övertygelsen att det här är vår resa, det här är något vi gör tillsammans, förklarar Dalbjer.

Och utvecklar:
– De senaste veckorna markerar även en liten förändring i vibbarna och attityden hos spelarna, det märks i än högre grad att det börjar närma sig riktigt skarpt läge.
– Det är lite grinigt och smäller på mer under träningarna. Jag står bara och ler, konstaterar han den intensitet som elektrifierar luftrummet i Guide arena.
Det är nästintill ofrånkomligt att kvalet till Svenska Superligan börjar pocka på uppmärksamhet och liksom vinkar välkomnande i ögonvrån. För IBF Falun väntar kvalmotstånd i form av tredjeplacerad klubb i Allsvenskan Norra. I nuläget är denna klubb Sundsvall, men seriens toppskikt är ett veritabelt getingbo där också Thorengruppen och Örnsköldsvik frenetiskt fräser fram. Ledande RIG Umeå är ett skollag och får därav ej avancera i seriesystemet.

Dalbjer har under höst och vinter kunnat säkra svar på samtliga frågor han inför säsongen ställde truppen.
– Vi har jobbat utifrån en gemensam vision i cirka 1,5 år nu, och såväl fysiskt som taktiskt har vi fått svart på vitt.
– Det är så här vi ska spela, vi känner vår förmåga att vara som allra tyngst. Vi har dessutom en spelmässigt rätt vass plan b att falla tillbaka på, redogör han.

Vidare poängteras det kollektiva jobbet och tryggheten i att spela såväl med som mot sig själva; att det framför allt annat är eget krut av kraftfull kaliber som leder framåt. I händelse av resultatriktad fullträff och avancemang till SSL – och även i det fall sejouren i Allsvenskan förlängs – har man investerat värdefulla insatser för framtiden.
Coach Dalbjer:
– Vi har påbörjat ett stort arbete runt laget som kommer oss tillgodo om vi skulle gå upp nu, likväl som om vi kliver upp senare. Jag upplever att det bara är en tidsfråga innan det sker.

Stämningen runt IBF Faluns dambrigad bär i dagsläget dramatiska drag av tystnaden som uppstår innan den stora smällen.
Leden sluts i lugnet före stormen.
Ett djupt andetag innan kulmen på en kanonsäsong.
Ett djupt andetag innan ny chans på den hett åtrådda platsen i SSL.
– Nu bryter vi ned surret från världen runt omkring och beger oss in i den här klassiska slutspelsbubblan. Från och med nu är innebandyn extra viktig, fastslår Daniel Dalbjer.

Publicerad i Annonsbladet Falun vecka 9 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS