ANNONS

Mountainbikecyklisten Anton Olstam har tilldelats idrottsstipendiet Kobbanpriset.
Foto: Privat

Prisad cyklist siktar på VM-guld

LUDVIKA. Mountainbikecyklisten Anton Olstam har tilldelats idrottsstipendiet Kobbanpriset. – Det är jättekul att bli uppmärksammad för det man gör, säger han.

Anton Olstam har hållit på med olika former av cykling sedan 6-7-årsåldern. Han har provat på och tävlat i bland annat landsvägscykling, downhill, velodrom och cykelcross.
Men det var när han började med mountainbikesprint som bitarna föll på plats.
– Sedan jag började med sprint har jag drömt om att ha ett VM-guld innan jag slutar cykla. Och jag vet att jag en bra dag kan stå högst upp på pallen, säger han.
Hittills har han varit framgångsrik i världscupen, EM och VM. De placeringar han själv rankar som högst är två bronsmedaljer i VM, år 2020 och 2021.
I mountainbikesprint tävlar man i korta heat som kan vara över på bara några minuter. Och det är snabbheten som är tjusningen, tycker Anton.
– Det är spänning och adrenalin hela tiden. Eftersom det är flera tävlingar i en så vet man aldrig riktigt hur det går; det är inte alltid som den starkaste vinner, säger han.
Nu har Anton tilldelats årets upplaga av idrottsstipendiet Kobbanpriset. Stipendiaten utses av kultur- och samhällsutvecklingsnämnden efter förslag från idrottsföreningarna. Förutom äran så består stipendiet av 10 000 kronor, pengar som kommer väl till pass i Antons fortsatta elitsatsning.
– De kommer att gå till att resa till och från tävlingar nästa år, säger han.

Fakta/Anton
Ålder: 23 år.
Bor: I Ludvika.
Familj: Pappa Tony, mamma Sara, systern Linn och halvbrodern Robin.
Yrke: Snickare.
Intressen: Cykelträning, enduroåkning, skidåkning och all typ av träning som man blir trött av.

 

 

 

Facebook

ANNONS

ANNONS