ANNONS

Näringsutvecklaren Kerstin Eriksson på Tillväxt Avesta är nöjd med programmet för Företagardagarna. “Tanken med Företagardagarna är att erbjuda ett smörgåsbord där det finns något för alla. Vi kan inte förvänta oss att alla ska vara på alla programpunkter”, säger hon.
Foto: Stina Lundkvist, Avesta kommun

Premiär för Företagardagarna i Avesta

AVESTA. För första gången kommer Företagardagarna att hållas i Avesta, under vecka 19. Näringslivsutvecklaren Kerstin Eriksson tycker att det digra programmet påminner om ett smörgåsbord.

Företagardagarna i Avesta äger rum under vecka 19, mellan den 6 och 10 maj. Dagarna ingår som en del av Avestas 100-års firande.
– Vi har sett andra kommuner som haft liknande dagar och sedan fyller Avesta 100 år i år och då undrade vi hur vi kan fira det tillsammans med företagarna. Vi började spåna och det ena ledde till det andra, säger Kerstin Eriksson, näringslivsutvecklare på Tillväxt Avesta.

Detta är första gången som Företagardagarna arrangeras.
– Det har varit lätt att få tag i föreläsare. Sedan har vi ett bra samarbete med Nyföretagarcentrum. De har varit med oss när vi jobbat fram detta. Och det är viktigt att vi får med oss de befintliga företagarna i detta, betonar Kerstin Eriksson.

Är det något särskilt i det digra programmet som du vill lyfta fram?
– Oj, jag skulle vilja lyfta fram allt! Men onsdagskvällens programpunkt “Handeln i Avesta – en långsam dödsdans eller lugnet före stormen?”, där Per Andersson från Handelns

Utredningsinstitut analyserar handeln i Avesta, blir nog intressant. Jag hoppas att handlarna i Avesta kommer och lyssnar på den programpunkten, säger Kerstin Eriksson.
Vanligen brukar Tillväxt Avesta hålla sina företagarfrukostar ute bland företagen men denna gång är företagen välkomna till en frukost hos Tillväxt Avesta, som under veckan kommer att hålla till i en lokal på Kungsgatan 13 i centrala Avesta.
– Vi har fått tillgång till en lokal som står tom i väntan på att en ny hyresgäst ska flytta in. Vi är mitt i stan och ska vara lättillgängliga. Samtliga programpunkter utan en kommer att ske här under veckan, meddelar Kerstin Eriksson.

Hon är väldigt nöjd med programmet.
– Vi har fått till en bra blandning. Allt från logistik till marknadsföring. Tanken med Företagardagarna är att erbjuda ett smörgåsbord där det finns något för alla. Vi kan inte förvänta oss att alla ska vara på alla programpunkter. En annan sak på programmet som jag skulle vilja lyfta fram är temafrukosten på torsdagen med rubriken “Var ambassadör eller turist i din egen stad”. Det tror jag blir intressant, säger Kerstin Eriksson.

Fotnot: Hela programmet för Företagardagarna finns på Avesta kommuns hemsida, www.avesta.se

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 18 2019.

Pär Sönnert

Facebook

ANNONS

ANNONS