ANNONS

Veronica Lindgren och Alexandra Magnusson, Unika Ludvika, med presentkorten som är vinsterna i Lions lotteri.
Foto: Maria Karlsson

Populärt lotteri snart i gång

LUDVIKA. Nu är höstens program som drivs av Unika Ludvika i full gång. Shoppingvecka med enklare uppträdanden/aktiviter har pågått sedan vecka 39 och mer är på gång.

Det blir säljfrämjande aktiviteter för att locka kommuninvånare att handla lokalt och trivselaktiviteter för att fler ska vilja komma.
Närmast blir Lions presentkortlotteri som är ett samarbete mellan Lions, Unika Ludvika och Väsman Runt. Här brukar 50-60 verksamheter delta, alla medlemmar i Unika Ludvika.
– Tanken är att gynna handeln i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Presentkorten som de kan vinna är som vår lokala valuta, berättar Alexandra Magnusson, centrumutvecklare Unika Ludvika.

Lotteriet fungerar så att den som handlar för 200 kronor i vissa butiker eller för 100 kronor på ett kafé/restaurang eller för 500 kronor i en mataffär får en lott. Personen som fått lotten skriver sitt namn och telefonnummer och lämnar tillbaka i affären för att vara med på dragningen den 10 december.
– Vilka verksamheter presentkorten sedan går att lösa in på finns med på vår hemsida och vi annonserar också vilka det är, men vi har hållit på i flera år och många har koll. Det har blivit en del av julhandeln, berättar Alexandra.

Från och med den 29 oktober är det möjligt för allmänheten att vinna de första lotterna i Lions lotteri, med vinster på totalt 100 000 kronor.
– Det har varit populärt och vi brukar få in mellan 40 000 och 50 000 lotter, berättar Alexandra.
Samma datum är det halloweenfest, tillsammans med den lokala teaterföreningen Teaterslaget, i Ludvika stadskärna.
– Teaterslaget kommer att se till att staden blir ryslig och spöklig och bjuda på någon typ av upplevelse för den yngre publiken. Barn som kommer utklädda får även godisbiljett, berättar Veronica Lindgren, centrumutvecklare, Unika Ludvika.

Julskyltningen i Ludvika är i år den 27 november.
– Det blir enligt tradition men vi hoppas också få till nya inslag, säger Veronica.
– Vi brukar ha skyltfönstertävling bland våra medlemmar, där allmänheten får rösta på sin favorit. Barnen får träffa tomten och lämna önskelista. Det blir musikunderhållning och stämningsfullt, lovar Alexandra.
– Det blir också olika hantverkare på Garvarns torg och vår vision är att det ska vara som en gammeldags marknad, förklarar Veronica.

Veronica Lindgren och Alexandra Magnusson, Unika Ludvika, med presentkorten som är vinsterna i Lions lotteri. Foto: Maria Karlsson

Skolelever, föreningar och UF-företagare är också på plats och säljer sina produkter.
– Nu kan vi se ljust på framtiden med bland annat Hitachis rekryteringar som ger ringar på vattnet och Lyviksberget som växer. Nu är det full rulle med evenemang och vi är tillbaka till ordinarie verksamhet efter alla restriktioner, säger Veronica och Alexandra.
De är också stolta över att statistik från Handelsindex visar att Ludvikaborna blir alltmer lojala och köptrogna sin egen kommun.

Unika Ludvikas presentkort
Unika Ludvikas presentkort är giltigt i alla anslutna butiker, kaféer och restauranger i Ludvika och Smedjebackens kommuner.
Kortet är giltigt i ett år.
Kan nu köpas online på Unika Ludvikas hemsida, samt i Jungen, Coop på Lyviksberget, en automat i Gallerian och Maritas Gardin och present i Grängesberg.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS