Arrangör Per-Arne Johansson med sin pärla, en Opel Rekord 1956.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Populära träffar rullar på i Rembo

REMBO. Varje onsdag hela sommaren samlas fordonsentusiaster och övriga besökare vid Nya Rembostugan i Avesta kommun. Arrangör och den som länge varit drivande i fordonshistoriska föreningen är Per-Arne Johansson som är på plats med sin Opel Rekord cabriolet från 1956. – Min pappa höll på med gamla bilar och det var väl främst han som renoverade den här bilen. Jag köpte den 1979 och två år senare var den färdigrenoverad, säger Per-Arne Johansson.

Bilträffarna körde i gång i början av 90-talet och under några år genomfördes onsdagsträffarna på flygklubbens fält i Avesta.
– Avesta fordonshistoriker har försökt att hålla i gång intresset för bilträffarna. När det var på topp var det så mycket folk att vi hade parkeringsvakter, säger Per-Arne Johansson.
Populärt är det även i dag och träffarna lockar många motorburna entusiaster men även besökare som bara vill titta på utbudet av fordon.
– Det är många som åker hit från andra kommuner, bland annat från Hedemora, Norberg och Sala, säger Per-Arne Johansson.

Kjell Sjögren från Skogsbo, Thomas Broman, Avesta och Magnus Sjöberg som bor i Stusshytttan kör Suzuki från 1970-talet.

Förutom bilar brukar det dyka upp både mopeder och motorcyklar. Tre mopedburna herrar är Kjell Sjögren, Thomas Broman och Magnus Sjöberg som samtliga bor i Avesta och kör varsin Suzuki från 1970-talet.
– Vi brukar boka in någon tur till de här onsdagsträffarna, säger Kjell Sjögren.
Störst plats har bilar av varierande märken och årsmodeller. Valle Waldén är en trogen besökare och anländer i sin Morgan 4/4 från 1972.
– Det är kul att de här träffarna rullar på och jag hoppas på bra väder i sommar, säger Valle Waldén.

Valle Waldén från Avesta brukar dyka upp på onsdagsträffarna i sin Morgan 4/4 från 1972.

Strax intill har Lennart Johansson från Kylsbo parkerat en mycket fin Saab 92 från 1950.
– Det här är Saabs första personbil och jag ärvde den 2003. Pappa hade återregistrerat den 1975 och jag tror att jag är den elfte ägaren, säger Lennart Johansson.
En annan Saabåkare är Lasse Eriksson från Krylbo som kör en något nyare modell.
– Det är en Saab 96 från 1965, en tvåtaktare i orginallack, berättar han.
På grönområdet minglar bilägare och övriga medan det pratas om årsmodeller, renoveringar med mera. Flera passar också på att ta en fika innan det är det dags att rulla hem från en populär onsdagsträff som pågått i decennier.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS