ANNONS

Polisen efterlyser nu stugägare i Ludvika eller Smedjebacken som känner igen något av det misstänkta stöldgodset.
Foto: Polisen

Polisen efterlyser stugägare

LUDVIKA-SMEDJEBACKEN. Förra helgen stoppade polisen en bil med prylar som misstänks ha stulits från sommarstugor i Ludvika och Smedjebacken. – Det kan vara så att man har haft inbrott utan att ha hunnit märka det än, säger Anders Eriksson, utredare vid polisen i Ludvika.

Polisen stoppade en bil i Norhyttan förra helgen. I bilen fanns massor av prylar, bland annat en del som stulits vid ett inbrott i ett fritidshus utanför Grängesberg.
– Det föll sig så lyckligt att en polis som tidigare samma dag hade varit på brottsplatsundersökning vid det fritidshuset kände ingen saker från inbrottet i bilen, berättar Anders Eriksson.


Men det fanns också en rad andra prylar som polisen misstänker kan vara stulet från olika fritidshus i Ludvika, Smedjebacken eller Ljusnarsberg. Det handlar om allt från verktyg till campingkök och gummistövlar. Därför går man nu ut med bilder på sin Facebook-sida och efterlyser eventuella ägare till sakerna.
– Vi har lagt ut bilder på saker som är så pass säregna att man nog känner igen dem om man äger dem, säger Anders Eriksson.
De två personerna som fanns i bilen greps och satt på onsdagen anhållna i väntan på beslut från åklagare. Det handlar om en kvinna och en man i 40-årsålder från Ludvika.
– De nekar till brott, säger utredaren.
Om man känner igen något av det misstänkta stöldgodset eller har andra uppgifter om händelsen ska man höra av sig till någon av de två utredarna, Anders Eriksson på telefon 010-567 27 34 eller Mats Danielsson på 010-567 268 1.

Facebook

ANNONS

ANNONS