ANNONS

Mikael Hedberg arrangerar Poker Run i Smedjebackens hamn i augusti.
Foto: Lisa Björklund

Poker med muskelbåtar jubilerar

SMEDJEBACKEN. Lördagen den 20 augusti arrangeras Poker Run i Smedjebackens hamn. I år fyller evenemanget tio år vilket bland annat kommer att firas med livemusik i hamnen. Bakom arrangemanget står Mikael Hedberg. – Vi brukar säga att Poker Run är en uppvisning för inbördes beundran, säger han och skrattar.

Båtarna som deltar i tävlingen är amerikanska muskelbåtar, så kallade cigarettbåtar.
Poker Run går ut på att båtarna åker en sträcka på sammanlagt tio landmil i Strömsholms kanal. Under färden dras fem kort vid fem olika stationer.
– De fem tävlande med bäst händer får gå till spelbordet och spela poker. Guldmedaljören vinner 5 000 kronor, säger Mikael Hedberg.

Cigarette-båtar. Foto: Dreamstime

Poker Run är en stor publikdragare. Under helgen som det arrangeras brukar runt 10 000 besökare komma för att delta i båtfestligheterna.
– Det är folk ända ner i Fagersta vid Semla-slussen.
Det är vid Semla slussområde som det fjärde kortstoppet är, men folk samlas vid alla stopp. Särskilt vid Söderbärkehamnen där det andra kortstoppet är, men också vid hotellanläggningen Villa Gladtjärn och i Viksberg vid nedre änden av Södra Barken.

Mikael Hedberg arrangerar Poker Run i Smedjebackens hamn i augusti. Foto: Lisa Björklund

Mikael Hedberg kommer själv att köra masterbåten, eller startbåten som den också kallas.
Det är en Formula 312 med dubbla motorer på totalt 1 150 hästkrafter. Han räknar med att runt 60 båtar kommer att vara med i tävlingen. Till skillnad från Poker Run i exempelvis Stockholm är loppet i Smedjebacken mer koncentrerat till ett begränsat område.
– Det är inte så utspritt som i Stockholm.
Poker Run startar klockan 11.00 och beräknas vara klart klockan 16.00. Runt klockan 21.00 är det prisutdelning och livemusik i festtältet.

Facebook

ANNONS

ANNONS