ANNONS

Så här kan hyreshusen på nya Knutsbo komma att se ut – om planerna blir verklighet.

Planerar nya bostäder på Knutsbo

LUDVIKA. Inom några år kan invånarantalet på Knutsbo stiga rejält. Två företag undersöker nämligen möjligheten att bygga bostäder där. Det handlar om både hyreslägenheter och bostadsrätter i form av parhus.

Det är på nya Knutsbo som två olika företag funderar på att bygga bostäder. I dagarna godkände kultur- och samhällsutvecklingsnämnden ett förslag till markanvisningsavtal med företaget Glorious AB.
– Det ger företaget ensamrätt att göra en förstudie under i första hand sex månader, säger Hans Winka som är exploateringsingenjör.
Planen är att i så fall köpa mark för en miljon kronor av kommunen och bygga bostäder öster om Kornellstigen. Det rör sig om tre hyreshus i två våningar med totalt 42 lägenheter i olika storlekar.
– Det kan bli ännu fler också.

Glorious är det företag som ska undersöka möjligheterna att bygga hyreshusen, men det är ett annat – ännu inte officiellt företag – som i så fall ska bygga.
– Det är ett internationellt större bolag, men de vill inte gå ut med namnet än.
När kan husen vara klara ifall de bestämmer sig för att bygga?
– Inom två-tre år, säger Hans Winka.

Ett annat företag har sedan tidigare också skrivit avtal med kommunen om att undersöka möjligheten att bygga på Knutsbo. Det är företaget Tre Masar som kan tänka sig att bygga bostadsrätter strax norr om Olvonstigen och Kornellstigen.
– Där handlar det om parhus, säger Hans Winka.
Kan det inte vara svårt att sälja eller hyra ut i Ludvika där det redan finns många tomma lägenheter?
– Det måste ju finnas en marknad, men det är upp till företagen att bedöma vad det finns för utbud och vad som kan vara attraktivt, säger Hans Winka.
– Sedan vet man ju inte vad som händer om det till exempel blir gruvdrift i Ludvika igen och nya arbetstillfällen.

Facebook

ANNONS

ANNONS