ANNONS

Tim Larsson och hans företag vill bygga industriradhus på Björnmossens industriområde. “Ludvika är en bra stad för vårt koncept”, säger han.
Foto: Karin Diffner

Planerar industriradhus i Gonäs

LUDVIKA. Företaget EgenLokal vill bygga och stycka av 26 industrilokaler på Björnmossen. – Ludvika är en bra stad för vårt koncept. Det finns många företag, men de verkar inte ha så många ställen att vara på, säger projektledaren Tim Larsson.

EgenLokal är ett ganska nystartat företag med kontor i Nyköping och Stockholm.
– Innan årsskiftet kommer vi att ha byggt 500 lokaler runt om i Sverige. I Borlänge och Falun har det gått väldigt bra, säger Tim Larsson.
På tisdagskvällen träffade han och hans kollegor intresserade Ludvikabor på industriområdet Björnmossen i Gonäs. En av dem var Hans Jernbom som planerar att flytta från Sandvikentrakten till sin särbo Katrin Karlsson i Saxdalen. Med sig tar han då företaget Polyweld.
– Jag svetsar polyeten; vatten-, avlopps- och gasrör. Det är en ganska skrymmande verksamhet så därför behöver jag i så fall tre lokaler, berättar han.
Varför är du intresserade av just de här lokalerna?
– Det är helheten; att man är egen och får rå sig själv, att området är inhägnat och att det kommer att röra sig mycket folk här.
Så att tjuvar håller sig borta?
– Ja.

Affärsidén är att bolaget bygger så kallade industriradhus på vad man anser är expansiva industriområden. Och sedan säljs varje lokal som en egen fastighet.
– Det blir alltså friköpta fastigheter som den som äger kan använda till vad den vill, sälja vidare eller hyra ut i sin tur, säger Tim Larsson.
De som köper en egen industrifastighet av den här typen är ofta småföretagare inom olika hantverk, men det kan också röra sig om privatpersoner som använder lokalen för någon hobby eller för att ha sin husbil eller båt i, enligt projektledaren.

Lokalerna är 6 x 12 meter stora, totalt 72 kvadratmeter, i grundutförandet. För den som vill finns möjlighet att lägga till ytterligare 33 kvadratmeter genom ett halvt våningsplan till, ett så kallat entresolplan.
Den billigaste lokalen kostar 999 000 kronor. Till det kommer cirka 500 kronor per månad i en samfällighetsavgift för sådant som vatten, skottning och ekonomisk förvaltning. Dessutom betalar varje fastighetsägare sin egen uppvärmning och elförbrukning.

På Björnmossen i Gonäs har EgenLokal ett markanvisningsavtal med kommunen om att köpa en tomt på nära 8 000 kvadratmeter. Om planerna går i lås vill man där stängsla in området och bygga 26 industrilokaler till försäljning.
– Men innan vi kan börja bygga måste vi ha en reservation på 75 procent, vilket är 19 lokaler.
Hur många är intresserade nu?
– Tio hittills.
När börjar bygget om ni får tillräckligt många köpare?
– Planerad byggstart är efter vintern och då räknar vi med att man kan flytta in under sista kvartalet 2022, säger Tim Larsson.

Så här ser ett av företagets färdiga industriradhus ut. Det här ligger i Borlänge.
Facebook

ANNONS

ANNONS