ANNONS

Det är elever på Rytmus musikgymnasium som sätter upp musikalen med liveorkester. Från vänster Tilda Larsson, Malva Aronsson, Lovisa Pettersson, Vera Podgornik, Olle Lundin, Ylva Hildensjö, Anna Zetterqvist (skymd) och Mina Johnsson.
Foto: Veronica Rigtorp

Pirriga elever laddar för musikalpremiär

BORLÄNGE. Rytmus musikgymnasiums flyttade in på Fryshuset för att under 2,5 vecka repetera nyskrivna musikalen “Vägen till lyckolandet”, som har premiär 28 mars.

Det är första lektionen för dagen, och andra dagens repetition. Den första scenen körs igenom från start till mål, utan avbrott och med alla repliker på plats.
– Bra, allt blev rätt, berömmer Lisa Nilsson-Sandgren, manus och regi.
Detta är den största produktionen som eleverna och lärarna på Rytmus musikgymnasium i Borlänge varit med om sedan skolan startade hösten 2017.

– Musikalen utspelar sig i nutid men tar sig an tidlösa teman som vänskap, självkänsla och meningen med livet, berättar Anna Ek, rektor på Rytmus musikgymnasium i Borlänge.
Hon fortsätter:
– Det man grubblade på då, grubblar man på än idag, därför passar Frödings omtyckta dikter perfekt för musikalens tema.

Lisa Nilsson Sandgren skriver manus och regisserar och Sabina Forsberg gör all koreografi. Rytmus elever i årskurs 2 är involverade i allt från musik, sång och skådespel till scenografi, ljud och ljus samt marknadsföring tillsammans med sina lärare på skolan.

Musiken är nyskriven av Gustaf Norén som för första gången skriver musik för en musikal, men Frödings diktsamling är han bekant med sedan tidigare. Som sångare i bandet Mando Diao tonsatte och producerade han den populära sången Strövtåg från hembygden.
Musikalen spelas under fyra dagar med premiär den 28 mars på Fryshuset i Borlänge.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 13 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS