ANNONS

Petra Jarlheim, som äger och driver Lekstugan i Avesta, kan nu titulera sig som Årets företagare i Avesta.
Foto: Rose-Marie Eriksson/Arkiv

Petra Jarlheim är Årets företagare i Avesta

AVESTA Petra Jarlheim, som äger och driver Lekstugan i Avesta, har korats till Årets företagare i Avesta. Den 2 september går hon vidare till regionfinalen i Falun.

– Jag blev glatt överraskad och det är många som har varit in och gratulerat mig. De tycker jag var värd det här och det känns jättekul, säger Petra Jarlheim under ett telefonsamtal.

Petra Jarlheim hyllas också av sina kollegor på företagets sociala medier där man bland annat skriver “Petra, du är en förebild och så värd det här priset. Världens bästa chef och världens bästa människa, grattis chefen”.
Nomineringen till priset löd: “Försäljning av barn och babysaker, leksaksaffär.Har varit väldigt innovativ under Covid-19 pandemin, var bland annat först i Avesta kommun med att erbjuda hemkörning. Erbjöd även besök i butik via facetime.
Petra var en initiativtagaren till att tillverka visir tillsammans med elever på mellanstadiet till vården, när det var brist på dessa. Stort engagemang för kommunens företagarföreningar, exempelvis centrumföreningen och kvinnligt företagande, samt UF. Årets Företagare Avesta 2020 är kreativ och god ambassadör för Avesta och samhället i stort. Lekstugan är ett föredöme med bredd och nya innovativa grepp, med ödmjukhet, känsla och ett stort engagemang.”
Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och samarbetspartnern UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.
De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm.

Här följer en sammanställnig av kommunfinalisterna till Årets företagare i Dalarna:
Avesta – Petra Jarlheim, Lekstugan i Avesta.
Borlänge – Inger och Linn Höglund, Skoforum AB.
Sälen – Gustav Eriksson, Kläppen Ski Resort AB.
Leksand – Niclas och MiaMaria Björkstrand, Ningab AB.
Mora – Jan Larsson, Mora Contract Manufacturing AB.
Orsa – Tore Forsgren, Forsgrens Lantbruk i Björken Orsa AB.
Rättvik – Wiveca Sörlin, Sörlins Sport AB.
Vansbro – Mattias Magnusson, S.K.M.A Anläggnings AB.
Älvdalen – Torbjörn Wallin, Idre Himmelfjäll Resort.

Facebook

ANNONS

ANNONS