ANNONS

Helgen den 2-3 oktober arrangeras Patrik Norén Cup i Kristinehovs ishall i Säter. Turneringen är uppkallad efter Säterbördige Patrik Norén, numera SHL-spelare i Leksands IF.
Foto: Leksands IF

Patrik Norén cup arrangeras för första gången – uppkallad efter hemmasonen

SÄTER Helgen den 2-3 oktober arrangeras Patrik Norén Cup i Kristinehovs ishall i Säter. Turneringen är för U14-spelare och är uppkallad efter Säterbördige Patrik Norén, numera SHL-spelare i Leksands IF.

Sex lag deltar i turneringen. Förutom Säters IF ställer även Falu IF, Köping HC, Valbo HC samt två lag från IFK Mariefred upp. Lagen spelar fem matcher vardera, varav tre gruppspelsmatcher på lördagen och två slutspelsmatcher under söndagen.
– Det är viktigt att vi kommer i gång med ungdomsverksamhet nu efter pandemin och får i gång aktiviteterna i Säters kommun. Under helgen så kommer totalt 120 spelare att delta i cupen och vi hade bra tajming med restriktionerna som gör att vi kan ta in mer folk i ishallen. På den här nivån vill gärna både syskon, föräldrar samt mor- och farföräldrar komma och titta, säger Patrik Nylén, cupansvarig för arrangerande SSIF-Skedvi/Säter Hockey.

 

Patrik Norén, från Säter, spelar i Leksands IF:s A-lag. Nu har han fått en turnering uppkallad efter sig, hemma i Säter. Foto: Leksands IF

Cupen har uppkallats av Säterbördige Patrik Norén, som spelar för Leksands IF i SHL.
– Det är väldigt kul att Patrik själv kommer ner till finalspelet på söndagen och är med i ishallen och skriver autografer och så. Han är en egen produkt och började karriären i Björnligan här i Säter och tog sig upp i A-laget redan innan han spelade TV-pucken. Sedan började han på ishockeygymnasiet i Leksand och tog plats i A-laget där. Han är en riktig förebild för ungdomarna, berömmer Patrik Nylén.

Turneringen kan även komma att innebära ett lyft för det lokala näringslivet.
– Fyra av lagen kommer utifrån och många av föräldrarna, som inte får bo med spelarna, bor på hotell och vandrarhem i kommunen. Det blir ett litet lyft för kommunen och de lokala företagen. Jag har hört att ett par kaféer kommer att hålla öppet lite extra på söndagen, då det är mer folk än vanligt i rörelse i Säter. Det känns kul, säger Patrik Nylén.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 39, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS