ANNONS

Leksandsstjärnan Latrik Norén besökte cupen i Säter som bär hans namn. Här poserar han (längst till vänster) med silvermedaljörerna i Patriks moderklubb Säters IF.
Foto: Privat

Patrik Norén besökte cupen som bär hans namn: “Det är såklart hedrande”

SÄTER Det sägs ju att man inte kan bli profet i sin egen hemstad. Men Leksandsspelaren Patrik Norén är på god väg, då han har fått en ungdomscup i ishockey uppkallad efter sig i hemstaden Säter. “Det var självklart att ställa upp”, säger Patrik Norén.

Förra helgen avgjordes den första upplagan av Patrik Norén U14 Cup i Kristinehovs ishall i Säter. Sex lag deltog i turneringen och arrangerande Säters IF fick ge sig i finalen där Falu IF stod som segrare med 2-1 inför omkring 220 åskådare.

Cupansvarige Patrik Nylén vill tacka alla inblandade för en lyckad turnering.
– Många är trötta och mycket nöjda efter helgen. Slutligen vill jag rikta ett stort tack Patrik Norén för att han engagerade sig så bra i sin moderklubb, säger Patrik Nylén.

Patrik Norén intervjuas av Sara Albenius Öhrn. Foto: Privat

Hans namne, med Norén som efternamn, är till vardags SHL-back i Leksands IF där han gör sin andra säsong efter att ha återkommit till klubben från Skellefteå AIK.
Annonsbladet fick en pratstund med Leksands IF nummer 26 om hur det känns att få en cup uppkallad efter sig, i sin hemstad.
– Det är såklart hedrande. Patrik (Nylén) hörde av sig och ställde frågan och det var självklart att ställa upp. Jag känner Patrik sedan tidigare och detta var ett jätteroligt initiativ av honom och Säters IF, säger Patrik Norén.

Han närvarade själv under finaldagen och såg de fyra sista matcherna, inklusive finalen. Dessutom var han med och delade ut pokaler och medaljer.
– Jag träffade spelarna och snackade med dem. De fick ställa några frågor och det var väldigt uppskattat, i varje fall från min sida, säger Patrik Norén.

Säterbördige Leksandsspelaren Patrik Norén poserar med Falu IF, vinnarna i Patrik Norén U14 Cup. Foto: Privat

Hur var det att komma “hem” till Säter och Kristinehovs ishall?
– Jag har många minnen därifrån. Man tillbringade ju några timmar där under uppväxten, om man säger så. Och Säter och Kristinehov är en stor del till att jag är där jag är i dag. Det var fantastiskt kul att komma tillbaka, det mesta var sig likt. Och jag gillar att de har tagit tillbaka det gamla namnet på ishallen.

Karriären startade i Björnligan i Säters IF och Patrik spelade sedan vidare i ungdomslagen och nådde A-laget redan innan han börjat gymnasiet.
– Jag hann debutera i A-laget innan jag började hockeygymnasiet i Leksand. Då var jag väl 15-16 år. Ett tag spelade jag med både U16, U18, J20 och A-laget. Det var matcher i stort sett varje dag, berättar Patrik Norén.

Leksandsspelaren Patrik Norén träffade även domarna under besöket på cupen som bär hans namn. Foto: Privat

Har du något särskilt minne från din tid i Säters IF?
– A-lagsdebuten, borta mot Hofors. Dessutom kvalade vi till division 1 den säsongen, det var fantastiskt roligt. Vi spelade även roliga derbymatcher mot Hedemora. Jag har många härliga minnen från ishallen, som liten grabb på 8-9 år var man ju där och sprang och såg upp till spelarna i A-laget.

Är det extra kul att det är en ungdomscup som bär sitt namn?
– Ja, det känns kul. Just nu är det viktigt att få i gång ungdomarna igen, efter pandemin. Det var roligt att det var ett så stort intresse för cupen med rätt mycket folk som var på plats och såg finalen. Det är ju i ungdomslagen som framtidens stjärnor spelar, säger Patrik Norén.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 41, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS