ANNONS

Papegojan Pigge kom tillbaka efter en dag, men Reena Gustavsson letar fortfarande efter brodern Pixel som nu varit på rymmen i drygt sex veckor.
Foto: Privat

Papegojan Pixel fortfarande på rymmen

BORLÄNGE. Papegojan Pixel som rymde från sin matte i Skräddarbacken är fortfarande borta. – Jag är övertygad om att han lever och är jag är helt beroende av att folk tipsar, säger Reena Gustavsson.

Det var i början av augusti som Reenas två papegojor smet ut genom en dörr hon trodde var stängd. Fåglarna heter Pigge och Pixel och är bröder.
Pigge hittades dagen efter i en lekpark ungefär 300 meter från Reenas bostad.
– Det var efter ett tips som vi kunde hitta honom, berättar hon.
Ett par dagar senare var det också nära att lillebrodern, Pixel, kunde fångas in där han satt högt uppe i en tall i närheten.
– Men sedan tror vi att han blev skrämd av en rovfågel och flög iväg.

Sedan dess berättar Reena att hon letat minst fyra timmar varje dag över hela stan och fått tips och hjälp av många engagerade Borlängebor.
– Det är fantastiskt hur många som engagerat sig, säger hon.
Men nu har engagemanget börjat ebba ut och det är många som tror att papegojan inte lever längre.
– Men han ska inte ha några problem att klara sig. Det finns gott om mat och papegojor kan klara sig ute hela vintern.

Så här ser papegojan Pixel ut. “Han ser ungefär ut som en skata i kroppen men är mindre och betydligt slankare”, säger hans matte. Foto: Privat

Dessutom tror Reena att en tipsare kan ha hört Pixels läte i Skräddarbacken häromdagen.
– Var och varannan morgon går jag runt elljusspåret och spelar upp ljudet från Pigges skrik för att locka honom. Och tio minuter efter att jag hade slutat i måndags så var det en person som hörde ett liknande skrik, berättar hon.
Nu vill hon uppmana Borlängeborna att fortsätta hålla ögon och öron öppna och lämna sina tips i Facebookgruppen Hjälp Pigge och Pixel att komma hem.
– Jag kan inte ge upp. Det här är en familjemedlem för oss och därför kommer jag också att betala hittelön till den som kan ge tips som leder till att jag hittar honom på ett eller annat sätt.
Hur mår den andra papegojan?
– Pigge mår inte bra. Han har börjat tugga på fötterna igen, precis som han gjorde förut när han var ensam, säger Reena Gustavsson.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS