ANNONS

Ornässtugan bäst i Sverige

BORLÄNGE. Ornässtugans guidning är den bästa i Sverige. Besökarna har sagt sitt i en omröstning på nätet.

Ornässtugan har röstats fram till årets turistmål i kategorin guidning i Turistmål i Sverige AB:s tävling.
Under förra året besökte närmare 7 500 personer Sveriges mest kända timmerbyggnad, Ornässtugan. Dessutom besöks också området och omgivningarna för olika former av friluftsliv, som till exempel skridskoåkare vintertid.

– Vi har en 500-årig berättartradition i botten, med en historia som många vet en del om. Hos oss får gästen de gamla sägnerna om Gustav Vasa i ett personligt och begripligt sammanhang, säger Åsa Ehlis, museichef vid Ornässtugan.

Ett framgångsrecept är möjligheten att kunna skräddarsy guidningar utifrån besökarnas önskemål. Det betyder att alla guidningar inte är lika.

– Vi lyssnar in om gästen är speciellt intresserad av någonting och vinklar berättelsen runt det. Någon kanske vill veta allt om Gustav Vasa, en annan vill höra mer om vår unika loftbyggnad och många vill naturligtvis veta om det är sant att Gustav Vasa hoppade ut genom Ornässtugans dass, säger Åsa Ehlis, museichef vid Ornässtugan.

Motivering:
“Ornässtugan har hög kundservice, bra engagemang och nöjda kunder, en underbar känsla för detaljer som lyfter upplevelsen och ett på positivt och drivande sätt sticker ut från mängden.”

Facebook

ANNONS

ANNONS