ANNONS

På fredagsförmiddagen tändes kolmilan vid Garpenbergs hembygdsgård. På lördagen, klockan 17.00, hålls en milkväll där Saxdalens Manskör medverkar. Obs: Bilden är tagen vid en mila i Ludvika.
Foto: Arkiv

Olle Wallman hyllas vid milkväll

GARPENBERG Saxdalens Manskör framför sångspelet “Helgdagskväll vid timmerkojan” under lördagens milkväll i Garpenberg. Under kvällen hyllas bortgångne riksspelmannen Olle Wallman.

På fredagsförmiddagen tändes kolmilan vid Garpenbergs hembygdsgård. På lördagen, klockan 17.00, hålls en milkväll där Saxdalens Manskör medverkar.
– Riksspelmannen Olle Wallman föddes i Garpenberg och kommer att hyllas under kvällen, då han gick bort för ett par år sedan, berättar Laila Danielsson, från Garpenbergs hembygdsförening.

Olle Wallmans son Jan-Erik Wallman är med i manskören.
– Vi har spelat “Helgdagskväll vid timmerkojan” över 160 gånger, men aldrig i Garpenberg så det blir premiär. Däremot har vi i familjen Wallman spelat flera gånger i Garpenbergs kyrka, berättar han.

Spelet handlar om Dan Anderssons liv i finnmarken och har satts ihop av bland annat Bengt Emil Johnsson och Kerstin Ståhl.
– Det är tonsatta dikter och noveller av Dan Andersson och dessutom framför vi folkmusiklåtar. Det är en sammanhängande text mellan låtarna, så det blir ungefär som en musikal, säger Jan-Erik Wallman.

Roger Broberg är dirigent och körledare för manskören.
– Vi kommer att inleda kvällen med att berätta lite om Olle Wallman. Han var ju med från början med spelet, så det blir som en minneskonert för Olle, säger Roger Broberg.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 34 2019. 

Facebook

ANNONS

ANNONS