ANNONS

Ökad köplust bland länets motorcyklister

DALARNA. Motorcykelfolket varvar upp inför varmare årstiders tvåhjuliga högtider. En ny undersökning visar därtill att många mc-entusiaster går i tankar att byta åkdon. Nytt eller begagnat – hojåkarna är överlag hyfsat peppade på uppdaterat maskineri.

På detaljnivå är nämnda siffror är 11 procent, enligt en av försäkringsbolaget Svedea uppstyrd kundundersökning.
Denna bär namnet “Mc-kollen”, och numren i fråga uppges innebära en signifikant ökning jämfört med fjolåret.
Stefan Karlsson är produktchef för bolagets mc-försäkringar, och han breddar bilden av den trend som tämligen påtagligt uppenbarar sig.
– Bland våra kunder uppger drygt 11 procent att de planerar att köpa en ny eller begagnad hoj.
– Andelen som svarar att de planerar att köpa en fabriksny mc är nästan 20 procent högre jämfört med förra årets undersökning. Det som lockar mest är att byta till en annan typ av mc, det svarar drygt fyra av tio.
Härav spår man också att då många företag av förklarliga skäl lider ekonomiskt i pandemin, är sannolikt mc-handlarna ett av undantagen.
Vilket får än mer bäring av det faktum att ovan nämnda undersökning även visar att det är hos just en handlare de flesta motorcyklister föredrar att göra affär.
Två tredjedelar brummar hellre till en mc-handlare än företar sig ett privat köp.
Anledningarna uppges vara garantier, rådgivning och hjälp med tillbehör.
Niklas Kristoffersson, vd för Moped- och motorcykelbranschen, verifierar tecknen på sammanhangets uppåtgående trend.
– Resultatet som Svedeas undersökning visar, stämmer väl med de signaler vi får från handeln och de prognoser vi själva gjort.
– Det är naturligtvis glädjande att vår bransch står stark, särskilt under de speciella förutsättningar som råder. Så vi ser verkligen fram mot säsongen, spinner han i försäkringsbolagets kubikrika kungörelse.
I “Mc-kollen” åskådliggörs också bland annat att motorcyklisterna betraktar andra fordon som största trafikrisk. Som näst största fara återfinns grus på asfalt. Därtill framkommer att en av de vanligaste olyckorna är att välta med hojen, och detta även i stillastående position.

Facebook

ANNONS

ANNONS